Udskriv

chokolade-nøddesmør

Ingredienser

  • 2 dl. hasselnødder
  • 1/2 dl. mandler
  • 2 tsk. kakaopulver
  • 45 g. mørk chokolade
  • 1 tsk. kanel

Sådan gør du

  1. Rist nødderne i ovnen ved 200 grader i 5-8 minutter, det lidt forskelligt fra ovn til ovn. SÅ hold øje med dem, at de bliver gyldne men ikke brændte.

    Hvis du vil kan du nulre skallerne af på hasselnødderne bagefter, men det ikke nødvendigt.

  2. Kom nødderne i en foodprocessor, det er vigtigt det er en foodprocessor eller en stærk blender.

    Blend nødderne i 5-10 minutter, indtil de har fået en cremet og flydende konsistens.

  3. Smelt den mørke chokolade, fx i mikroovnen.

  4. Kom det smeltet chokolade, kakaopulver og kanel op i foodprocessoren, og blend det indtil det har fået en ensartet masse.

  5. Hæld nu nøddesmøren på glas.

    Nøddesmøren kan holde sig i lang tid, men bliver nok hurtigt spist. :)