Udskriv

Gnocchi på lilla sød kartoffel

Ingredienser

  • 240 g. lilla søde kartofler
  • 2 dl. glutenfrit mel
  • et nip havsalt

Sådan gør du

  1. Skral de søde kartofler og skær dem i skiver

  2. Kog de søde kartofler i 10 - 15 min. 

    De er færdige når de er kogt bløde.

  3. Hæld vandet fra når de er færdigkogte.

    Lad dem køle lidt af

  4. Kom dem ned i en skål og mos dem med en gaffel

  5. Kom 1 dl. mel og et nip havsalt ned i skålen med det moset sød kartoffel og ælt det sammen. Ælt det i hånden. 

    Bagefter kommer du endnu 1 dl. mel i og ælter det godt sammen.

    Hvis dejen er klistret, så tilføj lidt mere mel

  6. Stil gerne dejen på køl i 10 min. eller mere, så sætter den sig og bliver nemmere at arbejde med.

  7. Tag et bræt frem og drys mel på.

    Tag dejen ud af køleskabet og del den i 3.

  8. Tag den ene del og rul den ud i en tynd pølse og skær den ud i små tern, som passer til den størrelse du vil have dine Gnocchi. Ca. 2 cm.

    det gør du med alt dejen

  9. lav et mærke med en gaffel i de små tern/Gnocchien, dette er ikke nødvendigt, men det er for udseendets skyld, så ligner de gnocchis

  10. kog noget vand og kom det i en gryde.

    Kom derefter gnocchiene der i og kog dem i ca. 8 min.

    vandet bliver blåt når du koger dem, pga. farven fra lilla sød kartoffel.

  11. Hæld dem i et dørslag/si, så vandet kan løbe fra. 

  12. Derefter er gnocchiene klar til at spises.

    De er lidt bløde og snasket efter de er kogte, men de får mere "fast form" når de er kølet af.