Udskriv

Fastelavnsboller

Antal 12 boller

Ingredienser

dejen

  • 6 dl. vand
  • 1/2 dl. fiberhusk
  • 1/2 dl. kogende vand
  • 2 1/2 dl. glutenfritmel
  • 1 dl. havregryn blendet til mel
  • 1 dl. kikærtemel
  • 1 dl. hirsemel
  • 1 dl. mandelmel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. kanel
  • 4 store spsk. mel
  • 50. gær 1 pakke

Cremen

  • 1 tsk. revet appelsinskal
  • 4 pasteuriseret æggeblommer brugte dem i bærger
  • 1 dl. havredrik
  • 1/2 dl. appelsinjuice
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 20 g. dadler
  • 90 g. banan

Sådan gør du

dejen

  1. Opløs gæren i 6 dl. koldt vand og omkring 1/2 dl. kogende vand.


  2. kom bagefter 1/2 dl. fiberhusk i og rør rundt.

  3. I en anden skål blandes alt melet og krydderierne sammen.

  4. Bland derefter melet sammen med fiberhusk-blandingen.

  5. Tag dejen ud på bordet og ælt den. Dejen er lidt våd og klistret.

  6. Stil dejen til hævning et varmt sted i ca. 1 time. Jeg satte min dej ved en radiator.

Cremmen

  1. Bland æggeblommer, havredrik, appelsinjuice, vaniljepulver og revet appelsinskal i en gryde, og skru op på middelvarme. Rør rundt med et piskeris

  2. Blend banan og dadler i en foodprocessor, og kom det derefter op i gryden og rør rundt.

  3. Når cremen er tyknet tages den af varmen, og den er klar.

Form bollerne

  1. Dejen er til ca. 12 boller

    Tag en håndfuld dej,og gør den flad.

    Kom derefter en klat creme i og evt. hakket chokolade i.

    Fold derefter dejen omkring og sæt bollen på en bageplade

  2. Bollerne bages ved 200 grader i 20-30 min.

  3. Pynt evt. bollerne med smeltet mørk chokolade.