Udskriv

Sunde, sprøde pebernødder

Antal 1 bageplade

Ingredienser

  • 6 dadler juicy dates
  • 1 tsk. kanel Prøv dig evt. frem med krydderierne, hvis du gerne vil have en "kraftig" smag
  • 1 lille tsk. kardemomme
  • 1/2 lille tsk. ingefær Jeg brugte stødt ingefær
  • 1/3 tsk. hvid peber
  • appelsinskal fra en eller en halv appelsin kan undlades
  • 1/2 spsk. kokosolie
  • 1 dl. mandelmel
  • ca. 1 & 1/2 dl. glutenfrit mel eller hvedemel Jeg brugte Finax "Grov Mjölmix"
  • 1 æg
  • 1 lille tsk. bagepulver

Sådan gør du

  1. rør krydderierne og melet sammen i en skål

  2. Put alle ingredienser, bortset fra æg i en foodprocessor og blend det.

  3. Tag massen (det du blendede før) over i en skål og bland æg i. kom evt. mere mel i når du ælter dejen. - kom evt. dejen på køl bagefter før den skal formes til pebernødder, den bliver lettere at arbejde med.

  4. Form pebernødderne og læg dem på en bageplade. De vil hæve lidt i ovnen, så lav dem ikke alt for store.

  5. Bag i en forvarmet ovn på 180° i ca. 10-15 min. Det afhænger meget af pebernøddernes tykkelse og ovnen.