Veganske deller med quinoa, bønner og grøntsager

veganske deller

veganske deller

Disse veganske deller er hovedsageligt lavet af grøntsager, hvide bønner og quinoa. De hvide bønner og quinoaen tilføjer proteiner til dellerne, dog har jeg tilføjet noget ekstra… Det er helt nyt og første gang jeg prøver det. Læs om det lidt længere nede i blog indlægget under overskriften “Blonde Chorella”.

Af grøntsager bruger jeg gulerødder og majs, da det er grøntsager man tit har liggende. Fx har vi altid en pose gulerødder liggende i køleskabet, og gerne en dåse majs liggende i køkkenskabet. Det er nemlig rart at have nogle opskrifter hvor man ikke skal ud og handle stort ind, men man allerede har ingredienserne liggende. Quinoa og hvide bønner har vi også altid et lager af. Vi køber enten hvide bønner på dåser eller i karton som er kogte.

Blonde Chorella 

Sponsoreret af Biotrino

Blonde Chorella er gult chorella. Du har måske hørt om chorella før, bare hvor det er grønt pulver, som ofte bliver brugt i smoothie bowl osv. Chorella bliver tit betegnet som en super food og bliver der for tit brugt af os sundhedsentusiaster. Biotrino er virksomheden bag det nye gule chorella. Chorella er alger som er rigtig miljøvenligt at dyrke. Chorellas CO2 udledning er 67% mindre end protein fra soja, som selv ikke udleder meget CO2. Chorella bruger også 46% mindre vand end sojaproduktion. Derfor kan chorella være en af fremtidens gode fødevarer, når man skal tænke miljøvenligt (som vi jo skal!).

Chorella er vegansk og indeholder 60% protein, altså 60 g. protein pr. 100 g. Det er rigtig meget. Udover proteiner indeholder chorella masser af vitaminer og mineraler.

Blonde chorella er mindre dominerende i smag og farve end mange andre alger, og er derfor god at bruge i retter, uden hele retten bliver grøn og smager af alger.

veganske deller

Veganske deller

Ingredienser

  • 2 dl. kogte quinoa kog 1 dl. quinoa i 2 dl. vand - det giver ca. 2 dl. kogt quinoa
  • 160 g. gulerødder
  • 1 & 1/2 dl. rismel
  • 70 g. majs
  • 180 g. kogte hvide bønner
  • 1 spsk. blonde chorella
  • 24 g. havregryn
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. sojasovs

Sådan gør du

  1. Hvis du ikker har kogt quinoa, så sørg for at koge det. brug ca. 1 dl. quinoa og kog det i 2 dl. vand i ca. 15 min.

  2. Skral gulerødderne og riv dem derefter fint

  3. Kom de kogte bønner op i en stor skål og mos dem lidt med en gaffel.

  4. Kom nu revet gulerod, majs og det kogte quinoa og i skålen også. Bland det hele sammen.

  5. Bland rismel, havregryn, blonde chorella og krydderierne sammen i en anden skål.

    Kom det derefter op i den store skål til de andre ingredienser og bland det hele godt sammen.

  6. tilsæt sojasovs og rør godt rundt.

  7. Varm en pande op med lidt olivenolie på 

  8. form nemt farsen til deller ved hjælp af en ske

  9. steg dellerne på panden, vend dem når de har fået en gylden og lidt sprød overflade. 

Linsedeller – klik her for opskrift.

En anden opskrift på grønne deller er de her linsedeller, som er vegetariske deller lavet på linser og forskellige grøntsager.

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *