Cremet pastaret med grøntsager og tofu – vegansk opskrift
Hvilken ret?
vegansk pastaret med grøntsager og tofu
Cremet… uden mælk
Pastaretten er dejlig cremet, men det er altså ikke på grund af noget mælk. Retten er vegansk, og der er derfor brugt havrefløde, som er et plantebaseret alternativ til fløden. Havrefløde er lavet på havredrik/havremælk og er har en cremet konsistens ligesom fløde. Jeg bruger havrefløde eller sojafløde i de retter, hvor andre normalt ville bruge fløde. Dog tror jeg ikke du skal begynde at piske havrefløde om til flødeskum.
Linsepasta
Jeg køber ofte den linsepasta jeg bruger i Rema 1000. Så vidt jeg kan læse mig frem til, så hedder mærket Grainway. Posen er grøn, og du kan se de røde linsepastaer indeni. En pose koster vist 20 kr. i Rema, men du kan være heldig at finde dem på tilbud.
Jeg synes det er supersmart at få sine proteiner fra pastaen af. Det er lidt sjovere at spise linsepasta end kogte linser, og så smager de rigtig godt disse linsepastaer. Man kan også få ærtepasta fra samme mærke, som kan købes i Rema. Jeg har fundet mange flere varianter, når jeg har været i Sveriges supermarkeder, fx kikærtepasta og bønnepasta. Du kan også finde forskellige slags linse/bønnepastaer i helsekostbutikker her i Danmark.
En gryde = minimal opvask!
Det er jo mega smart!
Jeg HADER opvask, så en gryde i stedet for flere pander og gryder, det er jo genialt.
Retten er hurtig at lave, hvilket også er et kæmpe bonus. Du skal skære nogle grøntsager og stege dem. Blande sovsen sammen og komme det op i, og så skal du lige koge noget pasta. Mega simpelt.
GRØØØØØNTSAGER
Masser af grøntsager, det er skønt! især når du ikke rigtig bemærker det.
EN lækker og cremet pastaret, det lyder umiddelbart ikke som om der er grøntsager i, vel?
Men det er der dog, og for den sags skyld også tofu. Det er bare superlækkert med de grøntsager der er i, og selvfølgelig også tofuen. Så hvad med en omgang vegansk pastaret til aftensmad? jeg kan klart anbefale det.
Opskrift: vegansk pastaret med grøntsager og tofu
vegansk pastaret
Ingredienser
- 110 g. linsepasta rødlinsepasta
- 200 g. squash
- 1 rødløg
- 200 g. champignoner
- 200 g. tofu Brugte "Räucher tofu" købt i Tyskland.
- 200 ml. havrefløde eller sojafløde
- 1 spsk. citronsaft
- 2 spsk. sojasovs
- 2 spsk. gærflager kan evt. undlades
- 2 spsk. mel valgfritmel
Sådan gør du
-
Kog linsepasterne efter instruktionerne på pakken.
-
hak løget og svits det derefter i en gryde med lidt olie.
-
skær squashen og champignonerne ud i tern.
-
Kom dem ned i gryden til løget, og svits dem i et par minutter.
kom derefter tofuen i også
-
Bland havrefløde, citronsaft, sojasovs, gærflager og mel sammen i en skål.
-
Hæld derefter indholdet fra skålen og i gryden og rør rundt.
Hæld også pastaen i gryden. Obs. sørg for at hælde vandet fra pastaen efter du har kogt dem.
-
Lad det stå og simre ved middellavvarme i 10-15 min. ca.
Husk og rør rundt engang i mellem
Instagram: Papayaprinsessen
Hvad skal du have til aftensmad?
Hvad med:
Vegansk pastaret, Vegansk pastaret, Vegansk pastaret, Vegansk pastaret, Vegansk pastaret,