Vegansk lasagne! med grøntsager og naturli´ hakket

vegansk lasagne

vegansk lasagne

En plantebaseret lasagne!

Jeg er såååå utrolig glad for denne opskrift på vegansk lasagne! De minder bare så meget om den originale i smag og tekstur, og så er smagen spot on! (jeg vil næsten påstå, at den smager bedre end normal lasagne… hehe!) Bechamelsaucen er lavet på havredrik. Havredrik egner sig faktisk rigtig godt til at lave bechamelsovs, det giver en god smag til saucen, og selv om det ikke er mælk, så bliver sovsen stadig cremet, som jo også er vigtigt! Lasagnen er lavet så tæt op af en normal lasagne som muligt, bare uden alle de animalske produkter. En lækker vegansk “kød”sovs, som er lavet på Naturli´ hakket, som jo ligner hakket oksekød, og så er der også en masse grøntsager i. Men frygt ej for de grøntsager, for jeg tror godt du kan lide grøntsagerne, når først de har gemt sig i en “kød”sovs!

Har lige lyst til at sige; HIP HURRA FOR VEGANSK LASAGNE, SOM SMAGER HIMMELSK!

førhen var min livret lasagne, og det har den altid været i mens jeg var “lille”, men efter som mine spisevaner har ændret sig de sidste to årstid, og jeg nu ikke spiser kød mere, så var lasagne ikke min livret mere, idet jeg ikke spiste lasagne mere. Men…. no problemers, for man laver jo bare en vegansk lasagne, mega smart! og det heldige er jo, at vegansk lasagne smager lige så godt, hvis ikke en tand bedre! 🙂

Naturli´ hakket lavet på ærter

Selvom denne lasagne er vegansk, og derfor er der intet syn på kød, så kunne man godt blive narret til at tro, at der er kød i. Der er nemlig brugt Naturli´ hakket (baseret på ærter). Hvis du ikke allerede har hørt om Naturli´ hakket, så har du vidst gemt dig i en hule de seneste par måneder, da den har været godt op i medierne. Naturli´ hakket er 100% vegansk, men det ligner hakket oksekød rigtig meget. Du kan også bruge det på samme måde som hakket oksekød. Naturli´ hakket har ikke fuldstændig samme konsistens, det er noget “blødere”, end rigtig hakkekød.

Jeg bruger den Naturli´ hakket, som er baseret på ærter, og den kan købes i Rema 1000. Jeg synes det er superfedt, at den er baseret på ærter, så ikke alt vegansk skal være sojabaseret.

vegansk lasagne

vegansk lasagne

vegansk lasagne opskrift:

vegansk lasange

Antal 6 per.

Ingredienser

vegansk "kød"sovs

  • 1 pakke (400 g.) naturli hakket, som er lavet på ærter
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 squash
  • en halv aubergine
  • 100 g. champignoner
  • 2 dåser hakket tomat/ flået tomat
  • 1 grøntsagsbuillon
  • 1 tsk. oregano

vegansk bechamelsauce

  • 0,5 L havredrik andre plantemælke kan evt. også bruges, smagen ændres dog lidt.
  • 30 g. smørbar fra Naturli´
  • 3 spsk. mel valgfri meltype
  • ca. 0,5 - 1 tsk. revet muskatnød

spinatlag

  • 75g. frisk spinat

lasangeplader

  • lasagneplader efter eget valg.

Sådan gør du

vegansk "kød"sovs

  1. skyld alle grøntsagerne, skral gulerødderne og rens champignonerne grundigt 

  2. riv alle grøntsagerne fint, fx på en rivemaskine, eller hvad man kalder den. 

  3. pil løget og hak det fint

  4. varm en stor gryde op og svits løget heri i lidt olie.

  5. kom naturli´ hakket i gryden og svits også det i et par minutter. 

    Hak lidt i det med en grydeske, ligesom du ville gøre med hakket oksekød. 

    Rør også lidt rundt. 

  6. bagefter kommes alle de revne grøntsager op i gryden, og rør det godt rundt. Lad det stå at stege i et par minutter.

    i starten fylder alle grøntsagerne rigtig meget i gryden, men når de er blevet stegt lidt, så fylder de ikke nær så meget.

  7. tilsæt bagefter 2 dåser hakket tomat, grøntsagsbouillon og oregano. 

    Rør det hele godt rundt og kog det igennem i ca. 10-15 min. 

vegansk bechamelsauce

  1. smelt smørret (smørbaren = vegansk smør) i en lille gryde.

  2. når smørret er smeltet, da kommes melet i, og det røres sammen til en lille melklump.

  3. derefter kommer du lidt af havredrikken i og røre godt rundt. 

    Tilsæt revet muskatnød. 

    Når sovsen er tyknet lidt, da kommer du lidt mere havredrik i, og sådan fortsætter du til, at du har brugt 0,5 L. havredrik.

spinatlag

  1. vask spinatbladene

lag på lag

  1. Smør formen som din lasange skal være i med lidt olie.

    derefter kommes et tyndt lag vegansk bechamelsauce på og fordeles godt ud i bunden af formen.

  2. så lægger du et lag lasagneplader på

  3. kom et lag af vegansk "kød"sovs på og fordel det godt.

  4. drys med spinat, fordel dem ud over det hele. 

  5. Nu gentager du med sovsen og følger den samme rækkefølge, indtil at din lasagne er færdig.

    Der vil nok være noget "kød"sovs til overs bagefter.

  6. bag lasagnen i ovnen ved. 200 grader i ca. 35 min.

KUNNE DU LIDE OPSKRIFTEN?

Du må meget gerne dele et billede med mig, hvis du laver nogle af mine opskrifter. Vil elske at se jeres billede, og i må også meget gerne komme med noget feedback og spørgsmål, hvis i har nogle. Tag mig meget gerne i jeres billeder på instagram.

Billedresultat for instagram logo  Instagram: Papayaprinsessen



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *