chokolademousse

 

vegansk chokolademousse

Vegansk Chokolademousse med Silketofu

Lækker cremet og intens smag af mørk chokolade.

Perfekt som en lille fin portions anrettet dessert.

Denne vegansk chokolademousse er baseret på silketofu. Silketofu er ikke fast som den normale tofu, man oftest bruger i madlavning. Som navnet tyder, så er silketofu blød som silke i konsistensen. Den er derfor god at bruge i retter, hvor det skal blendes.

Silketofuen erstater her æg og fløde, som normalt bruges til at lave chokolademousse.

vegansk chokolademousse

Naturlig sødet

Chokolademoussen bliver sødet med et par spiseske ahornsirup, som giver en god og naturlig sødme. Udover det indeholder moussen mørk chokolade, som tilfører en intens smag af chokolade og lidt sødme. Der er intet tilsat sukker i, udover den mængde som er i den mørke chokolade. Man kan selv vælge om man vælger en 70% eller 86%. 86% giver en meget intens smag og ikke særlig sød, hvor i mod 70% stadig er mørk, men dog lidt sødere.

vegansk chokolademousse

Vegansk chokolademousse OPSKRIFT

Vegansk Chokolademousse

Antal 4 portioner

Ingredienser

  • 340 g silketofu
  • 3 tsk. kakaopulver
  • 1/2 tsk. vaniljepulver kan også bruges 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g. mørkchokolade, gerne 70%
  • ca. 4 spsk. ahornsirup
  • 2 tsk. chiafrø

Sådan gør du

  1. Kom silketofu, kakaopulver, vaniljepulver, ahornsrup og chiafrø i en foodprocessor eller stærk blender, og blend det hele indtil det har en ensartet konsistens.

  2. Smelt chokoladen

    Kan fx gøres ved at hakke chokoladen, kom det i en skål, og smelt det i mikroovnen. Eller du kan smelte chokoladen i et vandbad.

  3. Tilsæt nu den smeltede chokolade til indholdet i foodprocessoren og blend det hele til det har en fin og ensartet konsistens.

    Smag gerne chokolademoussen til, du kan fx tilsætte mere sødme, vanilje eller kakao, alt efter egen smag.

  4. Kom chokolademoussen i en bøtte, og opbevar den i køleskabet natten over, eller minimum i et par timer, så den når at sætte sig.

  5. Når det er tid til servering:

    Deles op i portioner (ca. 4 mindre portioner), top gerne chokolademoussen med friske bær.

Følg med på instagram: papayaprinsessen

Følg med på YouTube: Papayaprinsessen

Lyst til mere dessert?

Vegansk cookie dough!

Lækker og supernem at lave. Cookie dough baseret på kikærter, som både gør den sundere og højere i proteinindhold.

Klik her for opskriften.

raw cake

Raw cake til fødselsdagen?

Vegansk, sund og superlækker raw cake i tre lag. Nøddebund, chokolademousse og tilsidst bærmousse.

Klik her for opskriften. 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *