Varm julegrød! – En Sundere Jul 2 Dec.

2. December

Er det tid til at prøve noget nyt julemad, som er lidt sundere?

Så her er julekalenderen “En Sundere Jul uden gluten, raffineret sukker og mælk”, hvor du for sunde alternativer til de traditionelle juleretter.

desuden er de fleste opskrifter også veganske.

I dag er opskriften: Varm julegrød!

En lækker havregrød, som lige er blevet piftet lidt op, ligesom et juletræ bliver når vi pynter det! 🙂

Grøden har fået lækre ingredienser tilsat og duftende julekrydderier og så lækker varm topping i form af “Glaseret æblestykker.”

Prøv evt. også disse Overnight oats

eller de her fem slags grød

Varm Julehavregrød

Antal 1 portion

Ingredienser

grøden

  • 3 spsk. hel boghvede
  • 1/2 dl. havregryn
  • 1 dl. havredrik eller en anden variant
  • 1-2 spsk. mandelmel
  • 1/2 banan
  • 1/2 tsk. kanel
  • et drys stødt nelliker
  • 1/2 tsk. kardemomme

Glaseret æblestykker i peanut butter og kokos

  • 4 æbler skåret i tynde både.
  • 1 stor tsk. peanut butter
  • 1 spsk. kokosmel
  • 1 tsk. kokosolie
  • 1 tsk. honning
  • 1/3 tsk. kanel

Sådan gør du

Grøden

  1. Dagen før eller et par timer, sættes boghvedekernerne i blød (i et glas med vand). Dette trin kan dog undlades

  2. Varm en gryde op, mos bananen og tilsæt derefter alle ingredienserne og rør rundt en gang i mellem. (OBS. grøden skal ikke koge, men bare opvarmes, og det tager ikke særlig lang tid). 

Glaseret æblestykker

  1. Skær æblet ud i tynde både, du skal bruge fire både

  2. Varm en gryde op og kom alle ingredienserne i, 

    når kokosolien er smeltet kommes æblebådene i.

    De vendes efter lidt tid og er derefter færdige, du kan toppe din julegrød med dette.

Vil hjertensgerne se jeres billeder, hvis i laver nogle af mine opskrifter! 🙂 og høre hvad i synes om opskrifterne.

tag eller send mig gerne jeres billeder.

Kh. Papayaprinsessen.

Instagram: Papayaprinsessen



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *