Vegansk wok med grøntsager, tempeh og risnudler – vegansk thai opskrift

vegansk wok

Thaimad i det danske køkken

Dansk mad?

traditionel dansk mad får jeg meget sjældent.

måske får jeg slet ikke “rigtig” traditionel dansk mad længere, nu når jeg ikke spiser kød. Danske retter har det jo med, at indeholde kød som er midtpunktet i retten.

I dag er danske køkkener dog præget af mad fra over alt i verden, særlig populært er italiensk- og Thailandsk mad. Dog ikke glemme japansk, og ja jeg tænker på sushi. Tror der er rigtig mange hvis livret er lasagne eller sushi. Man hvis skal slet ikke snakke om den slags mad nu, vi skal nemlig til thailand. For her kommer midt bud på en thai inspireret wok. Vegansk wok ala Papayaprinsessen. For mig er wok en nuddelret med grøntsager og en proteinkilde, fx rejer, tofu, tempeh, osv. I dag er det en vegansk wok, som bare smager dejligt og er supernem og hurtig at lave.

Asiatisk købmand

De nudler jeg brugte til retten, da var købt i en asiatisk købmand i nærheden af Hovedbanegården. De havde alverdens nudler. Altid sjovt at kigge i forskellige købmænd/grønthandlere i københavn. Bliver altid overrasket over hvilke frugter og grøntsager de har. Man tror man går og kender alle frugter og grøntsager, det gør man laaaangt fra. Det bedste køb jeg har gjort i de grønthandlere var, da jeg fik fat i lilla søde kartofler. Elsker dem! de har verdens fedeste farve. Har lavet en opskrift på lilla gnocchi, hvor jeg bruger søde kartofler, klik her for opskriften. 

vegansk wok

Så kom der også et drys af sorte sesamfrø på.

vegansk wok

Opskrift på vegansk wok

thai-wok

Antal 4 portioner

Ingredienser

  • 400 ml kokosmælk
  • 200 g. tykke risnudler
  • 100 g. peberfrugt
  • 125 g. aubergine
  • 190 g. squash
  • 1 løg
  • 200 g. rødkål
  • 2 spsk. sojasovs
  • 1 spsk. teriakysovs
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. spidskommen
  • ca. 100 g. tempeh

marinaden til tempeh

  • 2 spsk. sojasovs
  • 2 spsk. teriakysovs
  • saften fra en lime eller noget citronsaft
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. spidskommen

Sådan gør du

  1. Hvis du vil, så kan du marinere dine tempeh-stykker, det giver en bedre smag.

  2. skær tempeh ud i skiver og læg dem i en dyp tallerken.

  3. bland alle ingredienserne sammen til marinaden i en lille skål, og hæld marinaden ud over tempehskiverne og lad det stå

  4. kog nudlerne efter anvisning på pakken.

  5. vask og skær peberfrugt, squash og aubergine ud i tern.

  6. snit kål

  7. varm en wokpande eller en stor gryde op og kom lidt olie i

  8. hakket løget og steg det i panden

  9. tilsæt krydderierne og rør det godt rundt.

  10. kom alle grøntsagerne i og steg dem i et par minutter, indtil de er lidt bløde.

  11. steg tempehskiverne på en ny pande. Steg dem først på den ene side og vend dem derefter om og steg dem på den anden side. Efter de er stegt, så kan du skære dem ud i tern.

  12. kom bagefter kokosmælken, sojasovs og teriakysovs i.

    Tilsæt tempehstykkerne til din wok, når de er stegt. 

  13. lad det stå og simre i et par minutter

    bagefter er retten klar. 

    server fx med persille og peanuts på toppen. 

Billedresultat for instagram logo  INSTAGRAM: PAPAYAPRINSESSEN

 

 

Vegansk wok. Vegansk wok. Vegansk wok.



1 thought on “Vegansk wok med grøntsager, tempeh og risnudler – vegansk thai opskrift”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *