Tahindressing

tahindressing

Tahindressing

Mange personen og madbloggere på instagram er helt vilde med tahin, især at lave tahindressing. Tahin er blendet sesamfrø, blendet indtil det er helt flydende, ligesom ved peanut butter og andre nøddesmør.

Første gang jeg smagte tahin var jeg ikke begejstret, det var for et par år siden. Vi har haft en bøtte tahin stående i køkkenskabet i laaang tid nu, og den er kun blevet brugt når der skulle laves hummus, hvilket ikke er så ofte. Desuden var den tahin vi havde delt i to lag, i bunden var det hårdt og øverst var der et lag af olie, og det var ret svært at røre sammen. Det har ikke givet mig et særlig godt førstehåndsindtryk af tahin.

Har siden hen set “Healthy crazy cool” på YouTube, som er “the tahin king” i følge ham selv. Har lært via ham hvordan en “rigtig” tahin skal være. Den skal være helt cremet og dejlig nem at røre i med en ske, altså ikke delt op i et hård og et olielag. Har derfor været i et asiatisk supermarked i København, hvor jeg fandt en arabisk tahin, som bare er virkelig god. Siden da er jeg begyndt at lave tahindressing, som jeg nu er mega vild med.

Billede af den tahin jeg bruger

tahindressing

tahindressing

Den BEDSTE teriyakisovs

Og jeg mener det!!!

Det var ved et rent tilfælde, jeg fik købt mig denne teriyakisovs, som siden har vidst sig at være et af de bedste køb jeg har gjort mig!

Den kan bare løfte et måltid SÅ meget i smagen. Du ved når det hele er lidt tørt og det skal piftes lidt op, eller retten er lidt i asiatisk stil, så er denne Teriyakisovs så utrolig god. Det lyder lidt som om jeg er forelsker i den, men seriøst prøv den!

Jeg var i nogle små købmænd ikke langt fra hovedbanegården, det ene jeg var inde i var i asiatisk stil, og der havde de mange forskellige sovse og dressinger. Her var der et par teriyakisovse, og vi har aldrig haft teriyaki sovs herhjemme. Synes det lød spændende, og så var der en med ristet sesamfrø i, og det lød da meget lækkert, så købte sådan en med hjem. Siden da bruger jeg den ofte oven på min mad, til at give lidt ekstra smag. Har også købt en helt normal teriyakisovs uden sesam i, og den er slet ikke det samme. Smagen er ret tam og konsistensen er meget tynd, overhovedet ikke det samme som den med sesam i. Konklusionen må være at jeg holder mig til favoritten fremover. Jeg bruger bl.a. den teriyakisovs i min tahindressing, som giver en supergod smag.

Til venstre er det hoisinsovs, derefter teriyakisovs med sesam og til sidst tahin. 

tahindressing - teriyakisovs med sesam kikkoman

tahindressing

1 portion tahindressing

Antal 1 portion

Ingredienser

  • 2 tsk. tahin
  • 1 tsk. teriyakisovs
  • 1/2 tsk. hoisionsovs
  • 1 tsk. citronsaft
  • 2 spsk. vand

Sådan gør du

  1. rør alle ingredienserne sammen i en lille skål.

    derefter er dressingen klar til at spise. 

Tahindressing og linsedeller?

Kan fx anbefale at spise tahindressing sammen med linsedeller til aftensmaden. Du kan fx lave bagte grøntsager i ovnen eller måske pasta og så spise det sammen med linsedeller og kom tahindressing på. Finde flere aftensmadsopskrifter i menuen øverst oppe under opskrifter.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *