Syltet rødløg og agurkesalat

Indeholder annonce for United bakeries

syltet rødløg og argurkesalat

Syltede sager som topping

Syltede grøntsager giver en god og frisk smag til maden. Personligt synes jeg virkelig det kan løfte et måltid, med et par syltede sager, som topping.

Fx til hot dogs er syltet rødløg og agurkesalat helt genialt! Det passer bare ind og giver en super smag. I dette indlæg vil jeg vise dig hvordan du hurtigt og nemt laver syltet rødløg og agurke salat selv.

Det du ser på billedet til venstre i den lille skål, men noget gult i det. Det er surkål, også kendt som sauerkraut på tysk. Det har jeg dog ikke selv lavet, men er købt.

syltet rødløg og argurkesalat

Syltet rødløg uden raffineret sukker

I min opskrift på syltet rødløg har jeg ikke brugt raffineret sukker, men ahorn sirup. Glykæmisk indeks, som viser hvor meget det påvirker vores blodsukker (Hvor meget det stiger). Raffineret sukker (hvidt sukker) er på 68, og ahornsirup ligger på 54. Så ahornsiruppen ligger en smule lavere, og er derfor jeg bruger det. For at lave en smule sundere opskrift på syltet rødløg, uden alt for meget sukker i. Det samme gælder agurkesalaten, det er også ahornsirup, som er sødemidlet.

syltet rødløg og argurkesalat

Vegetarisk hotdog

På billederne her er ikke blot vist syltet rødløg og agurkesalat, men også hot dogs. Jeg serverede nemlig det syltede, som topping til disse vegetariske hotdogs.

Pølserne er veganske grøntsagspølser købt fra frost i Ikea, det er dem som de selv bruger i de veganske hot dogs, som de sælger. Kan klart anbefale dem! Brødene er brioche hotdogs-brød fra United Bakeries, hvor jeg har fået sponsoreret et par pakker brød. Der kommer en giveaway på instagram, hvor du kan vinde 7 pakker briocheprodukter (slutter d. 25 nov. 19).

Syltet rødløg (sundere)

Ingredienser

  • 4 stk. rødløg
  • 3 dl. lagereddike
  • 1 tsk. peberkorn
  • 1 dl. vand
  • 4 spsk. ahornsirup

Sådan gør du

  1. Pil løgene og skær dem i tynde skiver

  2. kom eddike, vand, peberkorn og ahornsirup i en gryde og varm det op ved middelvarme i et par minutter. Husk og rører rundt engang i mellem.

  3. Tilsæt løgene i gryden og lad dem ligge i den varme lage i et par minutter.

  4. Skold et glad (skal være skoldet pga vi skal have fjernet eventuelle bakterier, så det er helt rent).

  5. Hæld indholdet fra gryden ned i glasset, og lad det stå og køle lidt af, sæt derefter låg på og stil det i køleskabet.

  6. Næste dag kan du nyde de syltede rødløg, kan holde sig i køleskabet i et par uger.

 

agurkesalat (syltet)

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 2 dl. lagereddike
  • 1 tsk. peberkorn
  • 1 dl. vand
  • 2 spsk. ahorn sirup

Sådan gør du

  1. Skyld agurken og skær den ud i så tynde skiver du kan.

  2. kom eddike, vand, peberkorn og ahornsirup i en gryde og varm det op ved middelvarme i et par minutter. Husk og rører rundt engang i mellem.

  3. Tilsæt agurkeskiverne i gryden og lad dem ligge i den varme lage i et par minutter.

  4. Skold et glad (skal være skoldet pga vi skal have fjernet eventuelle bakterier, så det er helt rent).

  5. Hæld indholdet fra gryden ned i glasset, og lad det stå og køle lidt af, sæt derefter låg på og stil det i køleskabet.

  6. Næste dag kan du nyde agurkesalaten, og den kan holde sig i køleskabet i et par uger.

syltet rødløg og argurkesalat

Poster flere gange ugentligt madbilleder og inspiration på min instagram, Papayaprinsessen.

På min YouTube-kanal deler jeg madvideor, så hop gerne over via linket og abonner.

Hvad med syltet rødløg og agurkesalat i en burger? Tjek opskrift ud her på en kikærtebøf.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *