Sunde Pandekager

sunde pandekager

Som gode gamle pandekager – sunde pandekager

Efter at have spist og lavet utallige af små bananpandekager, som virkelig er lækre, så fik jeg alligevel lyst til nogle andre pandekager.

Flade pandekager, ikke små buttet bananpandekager, men pandekager du kan komme syltetøj på og så rulle den. Haps!

Det er i ægte Rasmus Klump-stil! Dog bliver denne opskrift dsv. ikke til en hel stak, men er beregnet til en person, du kan selvfølgelig bare doble opskriften op, hvis du skal lave til flere.

Barndomsminder

Især da jeg var mindre fik vi tit pandekager, det var for det meste min far, som købte pandekager i rema 1000. Ikke noget med at lave dem selv når det gælder min far, haha. Det er nok ikke lige ham jeg har arvet mine “kokke-skills” efter. I hvert fald minder “flade” pandekager mig altid om da jeg var mindre. Nu har jeg lavet en lidt sundere version af de gode gamle pandekager, som der findes utallige af opskrifter på, men nu får i min version “sunde pandekager”.

sunde pandekager

Fyld?

Der skal selvfølgelig noget på pandekagerne, for at gøre dem ekstra lækre. Jeg kom selv hindbærsyltetøj, banan og hakket hasselnødder i den ene, da syltetøj bare hører til pandekager! Syltetøjet jeg brugte kan både købes i normal og søstrene grene, og det er sødet med æble- og daddelsaft i stedet for sukker. I den anden pandekage smurte jeg noget chocolate spread på og kom jeg nogle bananskiver og jordbær på. Sådan en kombi kan klart anbefales, det var superlækkert.

fjern

sunde pandekager

Opskrift – sunde pandekager – 3 stk.

Sunde pandekager

Antal 1 per.

Ingredienser

 • 1 & 1/2 dl. risdrik eller havredrik
 • 1 dl. speltmel
 • 1/2 dl. fuldkornshvedemel
 • 1 æg
 • 1/2 tsk. kardemomme
 • 1 lille spsk. kokossukker eller ahornsirup

Sådan gør du

 1. rør melet og kardemomme sammen i en skål.

 2. tilsæt derefter risdrik, kokossukker og ægget og rør det hele godt sammen. Brug evt. et piskeris. 

 3. Varm en pande op med lidt kokosolie på, og steg pandekagerne.

  Der vil ca. blive 3 pandekager.

På udkig efter andre opskrifter på sunde pandekager, så kig her nedenunder.

sunde pandekager

Små lækre bananpandekager – Klik her!

Hvis du trænger til veganske sunde bananpandekager, så er det dem her du skal lave. De er sååå gode!

sunde pandekager

Når man gerne vil have lidt grøntsager, men stadig noget sødt – 

Spinatpandekager – klik her!

Super lækre, lidt ekstra sunde, og så kun med 5 ingredienser! Sunde pandekager, som stadig smager dejligt.

sunde pandekager1 thought on “Sunde Pandekager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *