Sunde luciaboller! – En Sundere Jul 13 dec.

    

13. december!

Er det tid til at prøve noget nyt julemad, som er lidt sundere?

Så er det december, og vi er igang med min julekalender: En Sundere Jul! – uden gluten, raffineret sukker og mælk. juhu!

Hvor du for sunde alternativer til de traditionelle juleretter. Desuden er de fleste opskrifter også veganske.

Dagens opskrift er; Luciaboller!

En svensk tradition med Lussekatter, som er disse snoede gule boller.

Jeg har lavet en sund udgave af dem, som sikkert smager lidt anderledes end de rigtige, men de ligner dem! hehe.

Jeg synes de er ret sjove, ja sjove, da de er ret anderledes i udsenet end andre boller, og der for skulle jeg da også lige lave dem! 🙂

Så hvis du ikke har lyst til at spise hvedemel, sukker og smør, så prøv denne sunde opskrift.

Luciaboller

Ingredienser

  • 1 1/2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 dl. glutenfritmel
  • 1/2 dl. sesamfrø
  • 1 1/2 dl. quinoamel
  • 1/2 dl. boghvedemel
  • 1 dl. havregryn
  • 1 1/2 dl. rismælk
  • 2 tsk. tørgær
  • 1 spsk. honning
  • rosiner

Sådan gør du

  1. Blend sesamfrø og havregryn til fint mel.

  2. Bland alt melet og tørgæren sammen

  3. Varm rismælken så den er lillefinger varm og kom den i skålen med melet og rør godt rundt. tilsæt også honningen

  4. dejen stilles til hævning, og skal ca. hæve i 1-2 timer

  5. Derefter formes dejen som luciaboller, og der sættes rosiner på. (se billederne).

  6. Bollerne bages ved 210 grader i ca. 20 min.

Vil hjertensgerne se jeres billeder, hvis i laver nogle af mine opskrifter! 🙂 og høre hvad i synes om opskrifterne.

Så tag eller send mig gerne jeres billeder.

Kh. Papayaprinsessen.

Instagram: Papayaprinsessen



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *