Sunde Fastelavnsboller! – Glutenfrie

Sunde fastelavnsboller uden hvedemel,tilsat sukker og mælk. (glutenfrie)

Boller op, boller ned, boller i min mave!

Mmm..

Efter at have set en masse dejlige billeder af fastelavnsboller på instagram, så fik man da også selv lyst til nogle.

Derfor har jeg udviklet denne sunde og glutenfrie version af fastelavnsboller.

Hvis du ikke ønsker et sukkerchok, og du måske har glutenallergi, så er dette de rette fastelavnsboller!

De er søde og dejlige i smagen, og du kan give dem dit eget præg, hvis du vil.

I midten er der en creme med bl.a. dadler og banan, som giver en god sødme til fastelavnsbollen.

fastelavnsbollerne kan holde sig nogle dage efter, og de smager lige så godt to dage efter de er bagt!

Husk jeg meget gerne vil se jeres billeder, hvis i laver nogle af mine opskrifter. 🙂 Det vil jeg elske!

Fastelavnsboller

Antal 12 boller

Ingredienser

dejen

  • 6 dl. vand
  • 1/2 dl. fiberhusk
  • 1/2 dl. kogende vand
  • 2 1/2 dl. glutenfritmel
  • 1 dl. havregryn blendet til mel
  • 1 dl. kikærtemel
  • 1 dl. hirsemel
  • 1 dl. mandelmel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. kanel
  • 4 store spsk. mel
  • 50. gær 1 pakke

Cremen

  • 1 tsk. revet appelsinskal
  • 4 pasteuriseret æggeblommer brugte dem i bærger
  • 1 dl. havredrik
  • 1/2 dl. appelsinjuice
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 20 g. dadler
  • 90 g. banan

Sådan gør du

dejen

  1. Opløs gæren i 6 dl. koldt vand og omkring 1/2 dl. kogende vand.


  2. kom bagefter 1/2 dl. fiberhusk i og rør rundt.

  3. I en anden skål blandes alt melet og krydderierne sammen.

  4. Bland derefter melet sammen med fiberhusk-blandingen.

  5. Tag dejen ud på bordet og ælt den. Dejen er lidt våd og klistret.

  6. Stil dejen til hævning et varmt sted i ca. 1 time. Jeg satte min dej ved en radiator.

Cremmen

  1. Bland æggeblommer, havredrik, appelsinjuice, vaniljepulver og revet appelsinskal i en gryde, og skru op på middelvarme. Rør rundt med et piskeris

  2. Blend banan og dadler i en foodprocessor, og kom det derefter op i gryden og rør rundt.

  3. Når cremen er tyknet tages den af varmen, og den er klar.

Form bollerne

  1. Dejen er til ca. 12 boller

    Tag en håndfuld dej,og gør den flad.

    Kom derefter en klat creme i og evt. hakket chokolade i.

    Fold derefter dejen omkring og sæt bollen på en bageplade

  2. Bollerne bages ved 200 grader i 20-30 min.

  3. Pynt evt. bollerne med smeltet mørk chokolade.

Vil hjertensgerne se jeres billeder, hvis i laver nogle af mine opskrifter! 🙂 og høre hvad i synes om opskrifterne.

Så tag eller send mig gerne jeres billeder.

Kh. Papayaprinsessen.

Billedresultat for instagram logo  Instagram: Papayaprinsessen

 



1 thought on “Sunde Fastelavnsboller! – Glutenfrie”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *