Sunde Chocolate Chip Cookies | Veganske

Chocolate chip cookies og filmen “To all the boys I´ve loved before”

Efter at have set filmen “To all the boys I´ve loved before” for anden gang, fik jeg helt lyst til selv at lave chocolate chip cookies. Da hovedpersonen Lara Jean bager cookies et par gange i filmen.

Desuden har jeg også læst de tre bøger, hehe. Filmen er baseret på bog 1, og der kommer snart en film nr. 2 baseret på bog nr. 2. (i kan tro jeg glæder mig!!!!) Men i bøgerne prøver hun også at lave den perfekte opskrift på chocolate chip cookies, og hun plejer altid og gå i køkkenet og bage når hun er stresset. I hvert fald efter al den “chocolate chip cookie-snak” fik jeg helt selv lyst til at prøve at bage nogle. (har aldrig lavet dem før).

Vegansk og sundere udgave

Det er aldrig helt nemt, når man skal “forvandle” noget til en sundere udgave og/eller vegansk udgave. Oftest synes man ikke smagen er god nok, eller så er teksturen svær at ramme. Dog plejer det alligevel at gå meget godt. Det er selvfølgelig meget forskelligt, hvor tæt på den sundere udgave smager af det originale.

Jeg havde en udfordring med denne opskrift, da aldrig sådan rigtig har spist eller bagt chocolate chip cookies. Det er mere noget man hører om i USA, hvor de spiser det tit, men ikke noget man bruger så meget i Danmark. Har derfor prøver at læse mig til hvordan sådan en cookie helst skal være, og nu er jeg kommet frem med mit bud. Om den minder 100% om den rigtige cookie eller ej, så smagen den stadig supergodt! Desuden er den en coookie, og den indeholder hakket chokolade, så må det vel også være en chocolate chip cookie, eller hvad? 🙂

chocolate chip cookies

Opskriften:

Sunde Chocolate Chip Cookies

Ingredienser

  • 1 & 1/2 dl. mandelmel
  • 40 g. chokoladeknapper eller hakket mørkchokolade
  • 1 stor spsk. peanut butter
  • 1 (ca. 150) banan
  • 2 dl. fuldkornshvedemel
  • 1 dl. hvedemel
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 dl. risdrik eller havredrik

Sådan gør du

  1. Bland alt melet sammen i en skål.

  2. Blend banan, peanut butter og ahornsirup sammen i en foodprocessor - eller mos bananen på en tallerken og kom også peanut butter og ahornsirup i, og "mos" det med.

  3. Hæld det derefter op i skålen til melet og tilsæt 1 dl. risdrik og rør det hele godt sammen.

  4. Tilsæt nu chokoladeknapperne eller hakket chokolade og rør godt rundt igen.

  5. Find en bagepladefrem og læg bagepapir på. 

    Kom nu klatter af dejen på bagepapiret og lav dem ca. i den størrelse du vil have, de ændrer sig nemlig ikke så meget imens de bliver bagt. 

    Der vil ca. blive 10-14 cookies. 

  6. Bag dem ved 200 grader i ca. 20-25 min. 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *