Sund madguide Amsterdam

Velkommen til min madguide! Her viser jeg, beskriver og bedømmer de steder jeg spiste på i Amsterdam.

Jeg var en uge i Amsterdam sammen med min mor, og havde på forhånd fundet en MASE sunde restauranter og cafeer. Og så fandt vi også bare steder, som vi synes så gode ud.

De første 4 steder der er vist er min top 4! Det var dem som jeg ALLER bedst kunne lide. Og husk! dette er min mening omkring maden og stederne, måske er din mening anderledes. 🙂 Det kan sagtens værre i synes noget andet om cafeerne og maden, men det her var de indtryk jeg fik.

Ellers har jeg prøvet at sette dem i orden, så de bedste kommer først og dem jeg synes mindst om er i bunden.

Har beskrevet og givet min meningen om stedet og maden ved hver cafe, og så har jeg markeret selve maden/rettens navn, som vi fik med stor fed skrift i teksten.

Håber i kan bruge guiden til noget! 🙂 Og i må meget gerne skrive en kommentar, hvis i fx skal til Amsterdam, hvis i har været nogle af stederne, eller hvis i kan anbefale andre steder. Det ville være dejligt at høre fra jer. 🙂

 

Coffee and Coconut

Det var tilfældigt at vi faldt over dette skønne sted. Det lå tæt på der hvor vi boede, og så så det MEGA hyggeligt og “fancy” ud. Træ etager fyldt med lækker hawaii inspireret indretning og lidt musik i baggrunden. Første gang spiste vi morgenmad der. Jeg fik en Grøn smoothie bowl med Granola og min mor fik glutenfrie bananpandekager med kokoscreme til. For det første er stedet såååå hyggeligt og der er en virkelig god stemning. Og så var maden rigtig god, vi delte lidt begge retter. Næste gang spiste vi aftensmad der. Jeg fik en Beet & Sheep’s Cheese Burger, som var med en grøntsagsbøf med rødbede og så var der lækre rodfrugtpomfritter til. Min mor fik en CT’s Beef Burger, som var med oksekød. Og jeg må sige, at den burger jeg fik, var den bedste vegetar burger jeg har smagt!!! Mummmmss… kan stadig smage den… eller vil ønske at jeg kunne!! 🙂 haha. Det var en virkelig god rødebedebøf, og de dere rodfrugtpomfritter og den dip gjorde sig sååå godt! Så jeg kan klart anbefale stedet ud for mine erfaringen, og det var bare en super fed stemning og godt indrettet. OBS. der kan godt være ret probet med mennesker, men stedet er stort.

Beter & Leuk

En hyggelig og farverig indrettet cafe, i den østlige del af Amsterdam. Cafen ligger ikke lige henne ved shoppingsgaderne men mere væk fra centrum. Men tre ord der beskriver stedet: Hyggelig, Hjemmelavet mad, Afslappet. Man kunne mærke og smage at det var god hjemmelavet og sund mad! (det tog lidt lag tid den ene gang, men sådan er det når det bliver lavet fra bunden). Første gang spiste vi morgenmad der. Jeg fik Bananpandekager med forskelligt toppings på og en mangosmoothie til. Min mor fik en bærsmoothie bowl. Så god hjemmelavet og sund mad og en god atmosfærer i cafen. Vi var glade for stedet, så vi kom da igen! 🙂 (til morgenmad igen) Jeg fik et Bananbrød med dadelcreme og banan på og min mor fik en scone med syltetøj og kokoscreme. Selvom stedet ikke ligger lige i kernen af Amsterdam, ente det med at cafen blev fyldt op den ene dag vi var der. Måske et hit blandt de lokale? hvert fald et hit hos mig!!

Lavinia good food

Så blev det morgenmad igen! 🙂 Jeg fik bananpandekager, ja igen! med frugt og  kokosflødeskum. (var ikke så begejstret for flødeskumen, da den var MEGET luftig, og det var lidt mærkeligt at spise). men pandekager var gode. Og så en grøn juice med noget selleri i bla. som var lidt for stræk til min smag. Min mor fik noget brød med scrambled eggs og laks, som også var rigtig lækkert. Vi var her en gang, men ud fra deres menu kort, kunne jeg SAGTENS havde spist her igen. et par gange måske…. 🙂

Sla

Måske er det ikke de mest charmerende billeder jeg fik taget, men naaaamm en lækker salat. Man kunne selv lave en salat, altså vælge mellem nogle ting man gerne ville have i, og så lavede de den. Jeg mixede min egen, da jeg ikke kunne beslutte mig ud fra dem de havde på menukortet. Den bestod af salat, spinat, quinoa, stegte gulerødder, majs, grøntsagsdeller med spinat og feta, søde kartofler og så revet parmesan. Det var en ordenlig portion!! men det var sååå godt! og jeg fik resterne med hjem. Min mor var ikke så sulten, så hun fik en lidt let ret. En suppe med sød kartofel og så brød og hummus til. En mega helse restuarant kan man vidst godt kalde den for!! så paradise for mig!! 🙂 Her kunne jeg også godt spise MASER af gange.

Foodhallen

Foodhallen minder rigtig meget om papirøen i København (Copenhagen street food). Dette sted er bare lidt mindre, og med ikke lige så mange madboder. Her fik vi lækker “middelhavsmad” fra boden Maza. Det var falafler, bulgur (tror jeg vidst nok), brød og tre forskellige dips. Det var rigtig lækker mad, og min mor og jeg delte sådan en tallerken der. Stedet var lidt “crowded” og der var lidt meget støj, men den mad vi fik var god. 🙂

Pluk

En sød cafe som også sælger kopper og små fine ting. De har et udvalg af forskeligge kager bla. Min mor og jeg delte et stykke banankage, til vores “eftermiddagspause”. 🙂 Kagen var lækker, stedet var hyggeligt, og det andet mad de solgte så self. også virklig godt ud!!

 

The meats

Den første aften spiste vi aftensmad her. Jeg fik en burger med en sødkartofelbøf med rødbeder i bla. og så tre forskellige dips til. Min mor fik en curry bowl med søde kartofler i bla. og røde ris til. Jeg fik en rigtig god grøn juice med æble og spinat, og min mor fik en appelsinjuice. Jeg synes maden var ok. god, og de havde mange sunde og veganske retter at byde på. Men jeg synes der manglede et eller andet i burgeren…. ja det var lidt øv. Så jeg kan nok ikke desideret anbefale burgeren, men jeg kunne godt tænke mig at smage nogle af deres andre retter. Vi købte forreste også en raw cake med hjem. Den var med en avocado og lime creme, som man lige skulle vende sig til smagen i starten, men efter et par bider var den god nok.

Sushito

Nogle har fået sig en god ide her!! jeg fik mig nemlig en Sushito, en blanding mellem en burito og en sushi. Så faktisk en KÆMPE sushi med meget fyld!! 🙂 haha. men nøøjjjs det var lige hvad jeg havde brug for den dag. og en ordenlig portion var det også! Min mor fik en poke bowl, som var en salat med et “sushi” tvist. Der var fed indretning og maden var lækker og frisk. Dette sted er værd at prøve!! 🙂 HIihi

The yoghourt barn

en hyggelig cafe som servere grød og yoghurt. Jeg fik grød med æble og hasselnødder og en nøddedrik til. Min mor fik yoghourt med mango og figner bla. og en croissant og kaffe til. Det var super hyggeligt at sidde der (udenfor i solskin i vores tilfælde) og nyde en god morgenmad. cafen serverede forskellige kombinationer af yoghurt og grød. Og cafen ligger få meter væk fra det store Albert cuyp market, som jeg i den grad kan anbefale. De har bla. boder med friske grøntsager og frugter og så er der også nøddeboder!! Der købte jeg selvfølgelig en masse nødder!! 🙂

The Avocado Show

Du har måske hørt om “The avocado show” eller set dem på instagram. En cafe baseret på avocado. Den måtte jeg selvfølgelig lige prøve, når man havde hørt og set så meget om den. I forhold til de andre cafeer jeg var på, som var virkelig fede indrettet, var denne indretning ikke noget specielt, hvilket var ret synd synes jeg. Der var venteliste på at komme ind, så ja den er ret populær. Men vi kom hurtigt ind og fik et bord. Jeg synes retterne var lidt dyre, og jeg vidste ikke rigtig hvad jeg skulle vælge. Men det blev til en mad som bestod af: et brød, noget dip på, en skive kylling og en avocado on top. Og så en grøn salat. Den grønne salat var bare normal salat og avocado, og jeg kan dsv. ikke anbefale den. Den var ret så kedelig…. øv bøv. Jeg synes nok der er liiiige lovlig meget snak om denne cafe, da jeg blev lidt skuffet over den. Så ja det er sjovt at prøve en cafe baseret på avocado, men altså ikke helt “Worth the hype” synes jeg. Men måske valgte jeg også noget af de “kedelige” mad, så måske lidt min egen skyld, men tjaaa synes bare de fancy retter var lidt dyre…

Alchemist garden

Jeg havde set en masse lækre og sunde raw cakes fra denne cafe, men da vi kom var udvalget lige med en kage, som ikke så særlig spænende ud. Vi fik ja et lille stykke raw grøntsagslasange, som var meget dyr i forhold til det lille stykke. Men den smagte rimelig godt, men stadig ikke helt pengene værd. Og så en raw sandwich, som jeg ikke var så begejstret for, den var lidt kedelig. (min mor og jeg delte) Den service vi fik var ikke særlig god, og vi blev ret forvirret af manden der betjente os, så det var ret arveligt, for det gav et dårligt indtryk. Vi havde bare en dårlig oplevelse dsv. og jeg synes det er møj arveligt, da jeg havde set så mange lækre billeder der fra (af raw cakes bla.)

 

De Bolhoed

meget speciel indrettet må man sige, sådan lidt “flippet” med mange farver og sådan pænt rodet i det. Dem der arbejdede der var også lidt hippie agtig 🙂 hihi. Skal lige siges at vi spiste der to gange, da anden gang var efter, vi havde set Anne Frank huset. Og der var ikke lige andre restauranter i området, hvor vi ville spise, og det var også ret sent og denne havde åbent. Første gang delte vi rolls, som var brød med ost og pesto på og en slags grøntsagstærte, som de kalde for kiche tror jeg nok. Det var fint nok, men ikke lige så godt som de andre stedet vi var på. Til aftensmad fik vi som forret hummus med pitabrød. var ikke særlig begejstret, og det var vidst de samme pitabrød, som vi kan købe her hjemme i rema 1000. Hovedretten var fyldte tortilias med bønner i, som vi ikke synes så meget om.

 

Juice Brothers

Et lille bitte sted (i hvert fald der hvor vi var) som sælger smoothies og juice. Jeg fik en smoothie med dadler, hampemælk, spinat og så kan jeg ikke huske resten.. Upsi. men den var lidt for vammel i det, og jeg brød mig dsv. ikke så meget om den. Men er sikker på deres juicer fx smager godt, men priserne er lidt dyre.

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *