Sund Jordbærtærte! – uden mælk og gluten

Det er sommer og tid til jordbærtærte!

Sund jordbærtærte – sund jordbærtærte – sund jordbærtærte!

sund jordbærtærte

Er det her sommerkagen? – Sund jordbærtærte

Hver årstid har forskellig mad, som knytter sig til den enkle årstid. Sommer er kendt for mange ting, fx is, plukselv ærter og jordbær, rabarber, koldskål, vandmelon osv. Måske er jordbærtærten ikke specielt “sommermad”, men alligevel er den…! For jordbær er i sæson om sommeren, så det er da oplagt at bage en jordbærtærte, når jordbærene er i sæson. Det bedste er når man kan købe lokale frugter og grøntsager, som fx plukselv jordbær og ærter, som næsten er en sommertradition hos os.

Opskriften er faktisk udviklet af min søde søster, som er et par år ældre en jeg. Hun har ikke sin egen madblog eller noget, men engang imellem udvikler hun sine egne opskrifter eller hjælper mig, fx er hun en god smagsdommer.

sund jordbærtærte

Kagen der vækker minder frem…

Jeg kan tydelig huske de gange da jeg var lille, hvor man har fået sådan en rigtig jordbærtærte fra bageren. Med mørdejsbund, sød creme med masser af fløde, de dejlige jordbær og så var jordbærene selvfølgelig glaseret, og et ordenligt lag! Sådan en kagen kan vække minder frem fra ens barndom, tja… selvom jeg jo stadig et et “barn”, haha, men hvert fald fra da jeg var mindre.

En sundere jordbærte! hov så intet sukker..?

Denne sunde jordbærtærte er uden tilsat sukker, men indeholder naturlig frugtsukker fra jordbærene. Og jov selvfølgelig er der lidt sukker fra den mærke chokolade, men det er ikke særlig meget med det tynde lag, og især ikke hvis man vælger en 85% chokolade. Faktisk kan man godt købe nogle virkelig lækre chokolader uden sukker (love chok – organic raw chocolate), hvor de er sødet med kokosblomstnektar. Kokosblomstnektar er selvfølgelig også er en slags sukker, men ikke det samme som det raffineret sukker som vi kender.

Bunden i  denne sunde jordbærtærten er også uden mel og derfor glutenfri. Tærtebunden er i stedet lavet på nødder og havregryn. Jeg vil gerne kunne sige at jordbærtærten er vegansk, men det kan jeg dsv ikke. Der er æg i cremen, men der er ikke mælk i. Hvis i er interesseret i en vegansk kagecremen, så vil jeg da gerne prøve at eksperimentere med det! For det kunne da være fedt.

sund jordbærtærte

Sund jordbærtærte:

jordbærtærte

Antal 1 tærte

Ingredienser

creme

 • 1 vaniljestang evt. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
 • 2,5 dl. plantemælk fx risdrik
 • 2 & 1/2 spsk. maizene (majsstivelse)
 • 2 pastuiseret æggeblommer
 • evt. 1/2 tsk. birkesød eller andet sødende 1/2 tsk. birkesød eller andet sødende

bund

 • 1 1/2 dl. mandler
 • 1 1/2 dl. hasselnødder
 • 1 dl. æblemos
 • 1 1/2 dl. havregryn
 • 1 æg

andet

 • mørk chokolade
 • friske jordbær

Sådan gør du

cremen

 1. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og hvis du bruger birkesød som sødemiddel så bland birkesød med vaniljekornene, brug en urtekniv til at blande det sammen.

 2. Kom nu alle ingredienserne i en gryde

 3. Kog det op mens du pisker i det.

 4. når den er begyndt at tykne lidt skrues der ned til lav varme.

 5. Tag efter lidt tid cremen af varmen og lad den køle af. Den kommer til at tykne lidt mere når den bliver kølet af.

bunden

 1. Blend nødder og havregryn til mel  i en kaffekværn eller i en foodprocessor.

 2. Kom alle ingredienserne i en skål og rør det hele godt sammen.

 3. Smør en springform (15 cm. i diameteren) med lidt kokosolie og hæld derefter dejen i og spred den ud. Vær obs. på at du husker at lave en lille kant på ca. 2 cm.

 4. Bag bunden ved 200 grader i ca. 25 min.

saml kagen

 1. Når kagen er færdigbagt og let afkølet, smeltes chokoladen og kommes på i et tyndt lag. Der er ikke en speciel mængde på hvor meget chokolade du skal bruge, men prøv dig frem og smelt lidt, og så kan du altid smelte noget mere, hvis der ikke var nok.

 2. Når chokoladen er størknet, da kommes den afkølet cremen på og smøres ud.

 3. skyld jordbærene og skær dem ud i både, derefter ligger du jordbærene oven på cremen. 

  Nu er din kage færdig og klar til at blive spist!

KUNNE DU LIDE OPSKRIFTEN?

Du må meget gerne dele et billede med mig, hvis du laver nogle af mine opskrifter. Vil elske at se jeres billede, og i må også meget gerne komme med noget feedback og spørgsmål, hvis i har nogle. Tag mig meget gerne i jeres billeder på instagram.

Billedresultat for instagram logo  Instagram: Papayaprinsessen1 thought on “Sund Jordbærtærte! – uden mælk og gluten”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *