Sund Halloweenkage! Vegansk halloween udgave

Halloweenkagen!

halloweenkage - vegansk og sund

Overrask alle med en Halloweenkage!

Viiiild Halloweenkage!

En dej, som bliver til to. Tilsammen danner det en “marmor-effekt”. Ligesom du kender fra den originale marmorkage.

Smagen er dog langt fra en normal marmorkage…

Smagen?

Den gule dej er den samme som den brune, dog bliver de delt til sidst og får få ingredienser tilsat, som gør en stor forskel.

Den brune får tilsat smeltet mørk chokolade, kakao og sprøde valnødder. Det giver en helt fantastisk lækker og intim smag. Og hvem elsker ikke chokolade?

Det gule lag er ekstra fancy, der er nemlig kommet græskar i. Det er jo halloween, og græskar høre til halloween, så det er også kommet i kagen. Man kan både bruge Butternut squash og Hokkaidogræskar. Jeg har lavet kagen med begge græskar, og de fungere begge to. Min yndlings er dog med butternut squashen, da jeg generelt er mere til butternut squash end hokkaido. Udover græskar, så er der også citron i, som giver en dejlig og tilpas syrlighed til det søde. Kagen er ikke meget sød, det skal lige siges.

halloweenkage - vegansk og sund

Halloween-pynten..?

på en halloweenkage skal der selvfølgelig være noget pænt, men skræmmende pynt.

Jeg har lavet en vegansk creme ud af cashewnødder, som jeg har smurt ud over kagen. Bagefter har jeg med smeltet chokolade lavet et edderkoppespind, som giver en superfed effekt. På toppen af kagen har jeg placeret nogle små græskar- og edderkoppekugler. De egner sig rigtig godt til halloweenkagen, de får den til at se flottere ud, og så giver de noget godt til smagen.

Få opskriften på Græskar- og edderkoppekuglerne her. Klik her.

Vegansk, uden sukker…..

denne Halloweenkage er vegansk, dvs. at der hverken er komælk, smør, æg eller honning i, som man tit plejer at bruge når man bager. Istedet for komælk er der brugt risdrik, og istedet for æg er der lavet en chia- og fiberhuskblanding.

Det er intet raffineret sukker i kagen, men den bliver sødet med; banan, dadler og lidt ahornsirup. Derfor får du ikke noget sukkerchok af at spise et stykke af denne kage. Fibrene er med til at gøre optagelsen af sukkeret langsomt, så dit blodsukker ikke stiger kraftigt.

Halloweenkage for ALLE.

Allergi for mælk? = Du kan spise kagen.

Allergi over for gluten? = Du kan spise kagen.

Undgå raffineret sukker? = Du kan spise kagen.

veganer? = Du kan spise kagen.

Sulten efter kage? Du kan spise kagen!

 

halloweenkage - vegansk og sund

Opskrift på “Halloweenkage”.

Halloweenkage

Antal 1 kage

Ingredienser

  • 100 g. boghvedemel boghvedemel er glutenfrit
  • 3 dl. havremel
  • 1 tsk. kanel
  • 2 dl. vand
  • 1 spsk. chiafrø
  • 2 tsk. fiberhusk/loppefrøskaller
  • 90 g. hvedemel eller et glutenfrit melmix, hvis kagen skal være glutenfri
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 100 g. udstenet dadler
  • 1 banan
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 4-5 dl. risdrik eller havredrik

den gule dej

  • 1 tsk. støt gurkemeje
  • 2-3 dl. græskarmos
  • 1 citron

den brune dej

  • 50 g. mørk chokolade
  • 2 tsk. kakaopulver
  • 80 g. valnødder

Cashewcreme

  • 1 og 1/2 dl. cashewnødder
  • et stort glas
  • 1 dl. kokosmælk
  • vand
  • 1 tsk. fiberhusk
  • evt. citronsaft/skal og/eller ahornsirup

Sådan gør du

  1. Bland vand, chiafrø og fiberhusk sammen i en lille skål og rør rundt. Lad det stå i 5-10 min.

  2. Bland alt melet sammen i en stor skål og sigt bagepulveret og kanel her i og rør det rundt. 

  3. pil stenene ud af dadlerne og vej dem af.

    Kom dadler, banan og ahornsirup i en foodprocessor/stærk blender/ eller med en stavblender, og blend det godt sammen

  4. Kom den blandig du lavede i starten med chiafrø og fiberhusk op i den store skål til melet. Kom også 4-5 dl. risdrik og det vi lige har blendet op i den store skål og rør det godt sammen. 

  5. del dejen i to skåle

den gule dej

  1. tag den ene skål og kom gurkemeje i.

    Riv citronens skal og kom det i og brug også saften fra citronen.

    Kom 2-3 dl. græskarmos i også og rør det hele godt sammen.

  2. Græskarmos= Du laver græskarmos ved at bage enten butternut squash eller hokkaido græskar i ovnen ved 200 g. i 20-30 min. 

    Du skal vaske græskaret først og bagefter skære det ud i store stykker. 

    når græskaret er bagt pilles skallen af og du kan blende eller mose det bagte græskar. 

den brune dej

  1. tag den anden skål frem med den ene halvdel af dejen.

  2. smelt chokoladen og kom det op i skålen og rør rundt.

    tilsæt også kakaopulver og hakket valnødder.

    Du kan evt. riste valnødderne først i ovnen i 8 min. ved 190 grader.

samle kagen

  1. Tag en kageform frem med en diameter på 20 eller 24 cm.

    smør formen med lidt kokosolie

  2. Hæld først halvdelen af den gule dej ned i formen.

  3. bagefter kommer du alt af den brune dej i formen. 

  4. Til sidst kommer du resten af den gule dej i formen og spredder det ud.

  5. Tag en kniv og stik den ned i dejen og lav zig-zag mønstre igennem kagen fot at få marmor effekten.

  6. Bag kagen i ovnen ved 190 grader i ca. 50 min.

    kagen er lidt blød når den er bagt, men den bliver hurtig fast efter den er kølet lidt af.

    Kagen er færdigbagt når der ikke hænger dej fast, hvis du fx stikker en gaffel eller pind ned i. 

cashewcreme

  1. Kom cashewnødderne ned i et stort glas og overhæld dem med vand

    lad det stå i blød i ca. 6 timer eller natten over.

  2. Hæld vandet fra cashew nødderne og blend dem sammen med 1 dl. kokosmælk og 1 tsk. fiberhusk.

    smag gerne cremen til med citronskal og ahornsirup.

pynt kagen

  1. Når kagen er afkølet kan du smøre cashewcremen på kagens top.

  2. smelt noget chokolade og kom det i en sprøjtepose eller en plastikpose med hul i eller bagepapir formet som en sprøjtepose.

    Tegn nu et edderkoppespind med chokoladen oven på cashewcremen.

  3. stil kagen på køl.

    Lav evt. græskar og edderkoppekuglerne og kom dem oven på kagen. 

    Du finder opskriften på dem her inde på min blog også. 

KUNNE DU LIDE OPSKRIFTEN?

Du må meget gerne dele et billede med mig, hvis du laver nogle af mine opskrifter. Vil elske at se jeres billede, og i må også meget gerne komme med noget feedback og spørgsmål, hvis i har nogle. Tag mig meget gerne i jeres billeder på instagram.

Billedresultat for instagram logo  Instagram: Papayaprinsessen



1 thought on “Sund Halloweenkage! Vegansk halloween udgave”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *