Sund gammeldags æblekage | vegansk

Opskrift på Sund Gammeldags Æblekage

sund gammeldags æblekage

Moderne version af “Gammeldags æblekage”

= Sund gammeldags æblekage

Sukker, smør, makroner og piskefløde er byttet ud med ingredienser fra det sundere og mere moderne køkken.

Vi snakker i stedet om dadler, havregryn, mandler, bananaer osv.

Crumble/knaset (hvad skal jeg kalde det?) er meget ala granola, og derfor både sødt og chruncy, det jo mega lækkert. Personligt synes jeg det gør sig rigtig godt i denne sunde gammeldags æblekage. Måske er de ikke lige alle der vil synes om min nyfortolkning af den gammeldags æblekage (min sunde gammeldags æblekage), kunne forstille mig mange bare vil have det traditionelle! Men “I like being different”! og det smager jo godt sådan her.

sund gammeldags æblekage

Hurtig og nem!

Hvis du fx laver æblemosen og crumblen om torsdagen, og du har planlagt sund gammeldagsæblekage til om fredagen, når der vises Vild med Dans. Så tager det få minutter at bikse desserten sammen.

  1. Find æblemosen og crumble frem, evt. sojayoghurt også
  2. Find glas/skåle
  3. Anret desserten i glassene/skålene

WUPTI! Desserten er klaret – og hvor lang tid brugte du den fredagaften? Hvert fald ikke mere end 5 minutter.

Sund Gammeldags Æblekage

Ret Dessert
Antal 4 portioner

Ingredienser

Æblemos (større porton end kun til æblekagerne)

  • 6 æbler Jeg bruger æbler fra min have - de er lidt sure.
  • 8 juicy dates (dadler)
  • 1-2 dl. vand

Crumble/knas

  • 1 dl. mandler
  • 2 dl. havregryn
  • 1 dl. kokosflager
  • 1 banan

Sådan gør du

Æblemos

  1. Skær æblerne ud og fjern kernehuset.

    (jeg skræller ikke æblerne, ved der er mange som gør det - du kan gøre som du vil 😉 )

  2. Kom æblerne i en gryde og skru op på høj varme.

  3. Hæld lidt kogende vand over æblerne, de skal ikke dækkes med vand, men blot have lidt, så de ikke så nemt brænder på i bunden. ca. 1-2 dl.

  4. Pil stenene ud af dadlerne, og skær dem ud så småt du kan. Det kan være lidt tricky, når dadler er ret så klistret og "smattet".

  5. Skru ned efter et par minutter til lav varme, når æblerne har været oppe at "koge".

  6. Rør rundt i det en gang i mellem, og tag gryden af varme, når æblerne er kogt ud. Der må gerne stadig være lidt stykker i.

Crumble/knas

  1. Hak mandler groft.

  2. Mos bananen med en gaffel på en lille tallerken.

  3. Bland havregryn, hakket mandler, moset banan og kokosflager i en skål, og rør det hele godt sammen.

  4. Spred crumblen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

  5. Bag crumblen ved 200 grader først i 10 min., så tjek op på den og rør lidt rundt i det med fx en træpalet. Lad det få 5 min. mere og tjek igen, hvis det ikke er klart efter 5 min. så giv det yderligere lidt mere tid, og forsæt sådan til det er færdigbagt og sprødt.

Lav æblekagen i glas

  1. Find 4 glas frem eller skåle.

  2. Kom først et godt lag æblemos i, og derefter crumble/knas, top tilsidst med sojayoghurt.

    Du kan også vælge at lave flere lag, fx æblemos, crumble, yoghurt, æbkemos, crumble, yoghurt.

 

sund gammeldags æblekage

Hvis du prøver nogle af mine opskrifter, ville jeg blive rigtig glad for at høre, hvad du synes om dem. Del gerne et billede med mig på instagram. Tag mig fx i din story, og jeg kan reposte den. 🙂

 

Flere desserter med æbler? Se her.

Nu når du har kigget på “sund gammeldags æblekage”, hvad så med en anden dessert, som også indeholder æbler? – Lækker æbletærte, som er vegansk, glutenfri og uden tilsat sukker. Derimod sødet med banan og dadler, og indeholder ingredienser som; hasselnødder, kokosmel, boghvedemel osv.

Nu når vi snakker om kage…. BANANKAGE

Vi kender den, vi elsker den – Banankage!

Sødme fra bananerne, chokolade stykker i, og selvfølgelig også chokolade på toppen – så bliver det jo ikke meget bedre. (hvis man altså er vild med chokolade).



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *