Rødbedekage | Sund og vegansk kage

 

Har du rødbeder liggende og lyst til noget sødt, så er det netop denne rødbedekage du skal lave!

rødbedekage

Rødbedekage!! – Rødbede i kage?

Ja den er god nok med en rødbedekage! – selvom det måske lyder lidt mærkeligt.

For mig er der næsten ingen grænser for hvad der kan proppes i en kage, har både bagt kager med bønner og grøntsager i, hvilket ikke er særligt traditionelt.

Som en “sund-mad-blogger” laver jeg lidt mere anderledes mad, end så mange andre. Det er fx nutella lavet på bønner, spinat i pandekagerne og nu rødbedekage.

Rødbeden giver en god sødme til kagen, og fungerer derfor supergodt i det søde køkken. Så er der også farven! Det er jo helt vildt flot, med sådan en rød farve.

rødbedekage

Lidt toppings på

Denne rødbedekage er jo “nøgen”…. Der er ikke noget frosting, chokolade eller noget på.

Dog kan man sagtens selv tilføje noget. På billederne er der kommet lidt blomme i skiver, kokosflager og hakket chokolade på.

Jeg kan anbefale at spise rødbedekagen enten som den er, eller sammen med is, yoghurt, frugt og/eller diverse toppings, så som chokolade og hakket nødder.

rødbedekage

OPSKRIFT:

Rødbedekage

Ingredienser

  • 350 g. rødbede
  • 7 stk. (70 g.) juicy dates de bløde og friske dadler
  • 1 banan
  • 1 dl. mandelmel
  • 1 dl. boghvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • kogende vand
  • 1 spsk. HUSK loppefrøskaller
  • 1 dl. vand

Sådan gør du

  1. Skrald og skyld rødbederne.

  2. Sæt vand til kog, og skær rødbederne ud i stykker.

  3. Kom rødbederne i en gryde og hæld det kogende vand over. Kog rødbederne i ca. 20 min. De skal bare blive lidt bløde, så tjek konsistensen, ved at stikke en gaffel i.

  4. Bland HUSK loppefrøskaller og 1 dl. vand sammen i en lille skål

  5. Hak 35 g. chokolade groft.

  6. Når rødbedere er kogt kommes de i en foodprocessor og blendes, indtil det er helt fint.

  7. Kom dadler, mel, bagepulver, banan og blandingen med husk og vand i foodprocessoren og blend det hele.

  8. Derefter rører du det hakkede chokolade i dejen.

  9. Find en form enten en rund med ca. 20-22 cm. i diameteren eller en firkanten form. Har prøvet bege dele.

    Kom først bagepapir i og hæld derefter dejen i, og husk at smøre dejen ud med en ske.

  10. Bag kagen ved 185 grader i 30-40 minutter.

  11. Når kagen er færdig bagt køles den lidt ned, før du fjerner den fra formen. Kan serveres nu eller opbevares i køleskabet, og serveres senere.

Instagram: papayaprinsessen

Youtube: papayaprinsessen

papayaprinsessen

På udkig efter flere kageopskrifter…? Se med her


Banankage! Klik her for opskrift

En sød og svampet kage med bl.a. banan og chokolade i, det lyder ikke helt dårligt, vel?

Det er én af mine yndlingskager!

banankage

Butter bean-kage – Klik her for opskrift

Den kage som jeg snakkede om…. med bønner i!

Det fungere supergodt, og giver et godt proteinindhold i kagen. Prøv denne kage, for en lidt anderledes kageoplevelse.

bønnekage

Tak fordi du læste med! 🙂

På min blog ka du finde masser af opskrifter på sund mad, bl.a. sunde søde sager uden tilsat sukker, masser af glutenfrie opskrifter, og en masse vegetarisk og vegansk mad. Klik på menuen “opskrifter” i toppen, og du kan vælge hvilken kategori, fx morgenmad, frokost, sov.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *