Risalamande-kage | Vegansk og sundere julekage

Det er jo snart JUL!

ris a la mande-kage

ULTIMATIV lækker julekage

Det er jo helt vildt, se den lige!

Man kan ikke andet end at være lidt stolt, når sådan en fin kage kommer ud af formen.

Der er dog én anden og yderst vigtig faktorer også, smagen!

Heldigvis er smagen SPOT ON! – Det er lidt af et julemirakel.

!Ris a la mande-kagen er født!

Ris a la mande i kagen?

JEP!
Det er lige hvad det er.

Ovenikøbet en vegansk risalamande. Risengrøden er kogt på risdrik, og istedet for fløde i selve ris a la manden er der brugt sojafløde, som varmt kan anbefales. Det bliver dejlig luftig når det piskes, og smagen er helt fin. Var så imponeret, da jeg smagte ris a la manden, wow den var god. Så der røg lige et par portioner før ris a la manden kom i kagen. – Man skal jo altid huske at smage, meget vigtig regel!

ris a la mande-kage

Kirsebærsovs eller?

Jeg bruger en købt kirsebærsovs, hov….

ELSKER når ting er hjemmelavet, men jeg kunne ikke skaffe kirsebær, hverken friske eller frosne. Næste sommer skulle man måske købe nogle friske, og så fryse dem ned, så man kan lave sin egen kirsebærsovs til ris a la manden. Bliver nødt til at indrømme, at den købte kirsebærsovs er ret god. Hvis du vil lave kagen helt sukkerfri, så kunne nu selv lave en sovs/marmelade. Jeg har en opskrift på jordbær/hindbærmarmelade, som jeg bruger til æbleskiver. – altså spise sammen med æbleskiverne 🙂 Klik her for den sukkerfrie marmelade. Du kan lave marmeladen og så komme den på istedet for kirsebærsovsen. Overvejede stærkt at lave en marmelade, men det er jo ikke helt det der går sammen med en ris a la mande, så det blev kirsebærsovsen der vandt.

ris a la mande-kage

GRATIS

JULE-EBOG

KLIK HER FOR AT DOWNLOADE JULE-EBOGEN

Har samlet 24 af mine sundere juleopskrifter i en gratis jule-ebog. SÅ du kan få glæde af opskrifterne.

Der er fx pebernødder, vaniljekranse, honninghjerter, kagehus og meget mere. De fleste af opskrifterne er veganske, inklusiv “honning”hjerterne. Alle opskrifterne er også uden tilsat sukker, og de er glutenfrie.


 

Risalamande-kage

Utrolig lækker kage!

Antal 1 kage

Ingredienser

bund

  • 2 dl mandelmel du kan selv kværne mandler til mel i en kaffekværner
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. støt ingefær
  • 1/2 tsk. støt nelliker
  • 1 tsk. støt kardemomme
  • 3 dl. havregryn
  • 1/2 dl. appelsinjuice
  • 150 g. dadler - juicy dates

risalamande

  • 2 dl. grødris
  • 1 liter risdrik
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 50 g. mandelsplitter
  • 250 ml sojafløde brug "Cuisine Soya fra Alpro" kan købes i Rema 1000
  • 1 spsk. kokossukker

kirsebærsovs

  • ca. 250 g. kirsebærsovs

Sådan gør du

pebernøddebund

  1. Pil stenene ud af dadlerne, du skal bruge de bløde juicy dates, og der er sten i dem. Du skal bruge omkring 150 g. dadler uden sten.

  2. kom alle ingredienserne op i en foodprocessor og blend det godt sammen.

  3. Tag en springform med en diameter på 20 cm. frem. 

    Hæld dejen til bunden heri og pres det godt.

  4. stil bunden på frys imens du laver resten.

ris a la mande

  1. til at starte med skal du koge risengrøden

    Bring grødrisene og risdrik i kog, og skru derefter ned til lav varme. Det skal stå og simre i ca. 40-45 min. Husk at røre rundt i det en gang i mellem.

  2. Efter du har kogt risengrøden skal den køles helt ned.

    - du må gerne smage på den 🙂

  3. pisk sojafløden med en elpisker indtil den er luftig og har den rette konsistens, det tager få minutter.

  4. vend den afkølet risengrød sammen med det pisket sojafløde og tilsæt også vaniljepulver, kokossukker og mandelsplitter. 

    Derefter er ris a la manden færdig, smag den gerne til.

  5. Tag din springform frem, hvor du allerede har bunden i. Hæld nu en passende mængde af ris a la manden ned i, du skal nemlig ikke bruge det hele.

  6. sæt nu springformen på frys igen, og tag først kagen op når ris a la mande laget er blevet hårdt og fast.

kirsebærsovsen

  1. hæld ca. 250 g. kirsebærsovs i en skål og tag en stavblender og blend det.-Vi vil nemlig ikke have de store klumper kirsebær. 

  2. hent den frosne kage op fra fryseren og hæld kirsebærlaget oven på, og stil kagen på frys igen.

  3. når kirsebærlaget er frosent kan du tage kagen op til servering. Den skal gerne stå omkring en halv time før den serveres, så den kan tø lidt op. 

    - Glædelig jul og god appetit

Instagram: Papayaprinsessen

risalamande-kage  – risalamande-kage –  risalamande-kage –  risalamande-kage



1 thought on “Risalamande-kage | Vegansk og sundere julekage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *