Raw cake i tre lag med nødder, chokolade og bær! – opskrift.

Den ultimative lækre og sunde raw cake i tre lag.

Sund raw cake – Det første lag er bunden, som primært består af nødder, dadler og havregryn. Oven på bunden er der et lag eller mousse, hvis man vil kalde det for det. Det er chokolademoussen som bl.a. består af banan og avocado. Øverst er der et lag af bær. Nøddesmagen fra bunden, den cremede chokolade smag og det lidt syrlige fra bærrene, det spiller bare supergodt sammen! “The perfect match!”

En fest af en kage! – “sund raw cake”

Vi har fået denne sunde raw cake et par gange efterhånden. Bl.a. til dette nytår og sidste års nytår, til et par fødselsdage her hjemme og så lavede jeg den også til min konfirmation. Lavede en stor portion, som jeg delte ud i tre kager, en stor, en lidt mindre og den mindste. Til min konfirmation fik vi også granolacups med skyr og frisk frugt. Raw caken er god lige meget om der er en fødselsdag at fejre, eller om du bare er lækkersulten.

En sund og utrolig lækker raw cake.

Intet tilsat sukker, ingen hvedemel og intet mælk, hvis nogen skulle være i tvivl. Den er vegansk, glutenfri, sukkerfri og mælkefri, så her kan de fleste vidst være med. Du tænker måske, at den er fri for en masse ting, men hvad indeholder den dog? Sunde og naturlige ingredienser med god næring og fantastisk smag! Dette er kagen du bare MÅ smage. Bare tanken om denne kage gør mig utrolig glad! haha.

Vil lige sige på de første to billeder, så er lagene lidt smeltet, haha.

sund raw cake
sund raw cake

Fifs til at lave “sund raw cake”.

✘ Sørg for at chokolademoussen er nogenlunde frosen og fast inden blåbærmoussen kommer på

✘ Hvis du ikke ønsker din raw cake skæv, så sørg for at den ikke står skævt i fryseren. (Det er sket for mig, og det er altså irerterrende, haha).

✘ Hæld kokosmælken i en skål og pisk den/rør, så den fede og faste del bliver blandet sammen med det flydende.

✘ Brug altid juicy dates! Det er dem i en papæske med sten indeni. De er friske imodsætning til de tørrede hvor stenene er fjernet.

raw cake
sund raw cake

raw cake i tre lag


Antal 1 kage

Ingredienser

Nøddebund

  • 235 g. dadler juicy dates
  • 2 spsk. kokosolie
  • 125 g. mandler
  • 130 g. havregryn
  • 2 tsk. peanut butter

chokolademousse

  • 1 stor banan
  • 1 avocado
  • 5 stk dadler juicy dates
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 35 g. mørk chokolade
  • 1,5 dl. kokosmælk

bærmousse

  • 2 dl. frosne blåbær
  • 2 dl. frosne hindbær eller jordbær
  • 1 spsk. honning
  • 1,5 dl. kokosmælk
  • 4 stk. dadler juicy dates
  • lidt revet appelsinskal

Sådan gør du

nøddebund

  1. Husk at fjerne stenene fra dadlerne før du bruger dem.

    kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til en ensartet masse.

  2. Pres dejen ned i formen med en ske.

  3. Sæt den nu i en fryser imens du laver det næste lag.

chokolademoussen

  1. kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til en ensartet masse.

    og Ja, du må gerne lige prøvesmage...! hehe.

  2. hæld chokolademoussen ovenpå nøddebunden og kom den i fryseren.

bærmousse

  1. kom hindbærene og blåbærrene i en skål og hæld kogende vand over dem.

    dette er for at dræbe bakterier, nogle skrive at det er nødvendigt, da der kan være virus og forskelligt i frosne bær.... men har selv spist frosne bær hundrede gange uden at koge dem. Men for en sikkerhedskyld skriver jeg det lige til jer.

  2. Kom derefter alle ingredienserne i en foodprocessor og blend.

  3. Hæld blåbærmoussen ovenpå chokolademoussen. 

    chokolademoussen skal være lidt frosen og fast, det er vigtigt ellers kan lagene gå galt. 

  4. Sæt derefter kagen i fryseren, og den er klar når det øverste lag er frossent.

  5. tag kagen ud ca. 1 time før den skal serveres, den er nemlig helt frossen når den kommer ud af fryseren.

Vil hjertensgerne se jeres billeder, hvis i laver nogle af mine opskrifter! 🙂 og høre hvad i synes om opskrifterne.

Så tag eller send mig gerne jeres billeder.

Kh. Papayaprinsessen.

Billedresultat for instagram logo  Instagram: Papayaprinsessen



1 thought on “Raw cake i tre lag med nødder, chokolade og bær! – opskrift.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *