Quinoabunds-tærte med rødløg, champignoner og artiskok

Quinoabunds-tærte med rødløg, champignoner, artiskok, valnødder, soltørrede tomater og andre lækre sager.

quinoabunds-tærte

Sund tærte med en glutenfri og naturlig proteinrig bund lavet på quinoa.

quinoabunds-tærte

Tærten der score topkarakterer!

Denne quinoabunds-tærte med bl.a. rødløg score topkarakterer på sundhed, lækker smag og er overskuelig at lave.

dejen er nem at lave og skal ikke æltes, hæves og alt det der. Derfor kommer du ikke ud i noget med en lang hæve tid osv. Bunden består mest af quinoa og er derfor naturlig proteinrig, det er godt da tærte fyldet er vegetarisk og mest består af grøntsager. (når ja, og så er der også proteiner fra æggene som hældes over fyldet). En vegetarisk tærte, men tro mig, hvis du ikke er vant til vegetariske ting, du kommer ikke til at mangle noget kød her! “The plants has taken over!” 🙂 Hehe. Den har lækre og smagefulde smage fra rødløg, artiskok og soltørrede tomater.

Vegetarisk- og glutenfritærte

Denne quinoabunds-tærte er vegetar venlig, da den intet kød indeholder. Den er dog ikke veganer venlig, da der er æg i, som ikke lige kan erstattes her. Bunden er glutenfri hvilket er supert, for dem som gerne vil undgå gluten eller ikke tåler det. Man får også meget mere næring fra denne bund, end en normal hvedemelsbund.

Et hyggeligt praktikforløb med masser af gode råd og inspiration

Min inspiration til denne tærte kommer fra Frøken Kræsen, Linn, som jeg var i praktik hos. Har været i en uges praktik her i ottende klasse, hvor jeg var to dage hos Linn. Det var to superhyggelige dage, hvor hun gav mig en masse gode råd og jeg lærte rigtig meget. Det var dejligt at snakke med en anden madblogger, især en der er så erfaren, og man bare kan snakke løs om den samme interesse. Vi fik også lavet noget lækkert mad, selvfølgelig! Bl.a. Linns opskrift på en tærte med rødløg og svampe. Der kom jeg i tanke om hvor lækkert tærte er! Min version er så med en quinoabund og noget lidt anderledes fyld. Men ideen med at stege rødløg i balsamico, den kommer altså fra dygtige Linn. Vi lavede også min opskrift på bananpandekager med spinat. Du finder både opskriften på min blog og på Frøken Kræsen. På Frøken Kræsen bliver der taget step-by-step billeder, så du kan se hele processen.

quinoabunds-tærte

quinoabunds-tærte med rødløg og andet godt

Antal 1 tærte

Ingredienser

tærtefyld

  • 260 g. rødløg
  • 150 g. champignonger 1
  • 1 hvidløg
  • 105 g. artiskok, fra glas hvor de ligger i olie
  • 80 g. soltørret tomat fra glas
  • 30 g. valnødder
  • 1 spsk. balsamico
  • 1 & 1/2 tsk. timian
  • 1/2 tsk. peber
  • 1/2 tsk. salt

quinoa-tærtebund

  • 2 & 1/2 dl. kogt quinoa
  • 1 æg
  • 2 spsk. husk fiberhusk
  • 1 dl. kikærtemel
  • 1 dl. valgfri mel fx boghvedemel eller havregryn blendet til mel
  • 1 & 1/2 dl. vand

Sådan gør du

quinoa-tærtebund

  1. kog quinoaen som det første.

    kog omkring 1 & 1/2 dl. quinoa i 3 dl. vand, så burde du få nok quinoa til 2 & 1/2 dl.

  2. bland 1 spsk. husk og 1/2 dl. vand sammen i en skål, og lad det stå og trække.

  3. Bland quinoa, melet og 1 spsk husk sammen i en skål.

  4. kom derefter husk-blandingen, 1 dl. vand og ægget i skålen og rør det godt sammen. 

  5. kom dejen på køl imens du laver fyldet.

  6. når dejen har stået på køl:

    Kom dejen ned i en tærteform, og spred dejen godt ud med en ske. Så der er også er dej op af tærteformens kant. 

  7. forbag dejen ved 200 grader i 10 min. Obs. dejen "hæver" lidt når den bages. 

Tærtefyld

  1. skær rødløgene ud i skiver på lang. 

  2. skyld champignonerne grundigt og skær dem bagefter ud i mindre stykker. Skær dem gerne på langs i skiver. 

  3. pres hvidløget i en hvidløgspresser eller hak det fint.

  4. varm en gryde op med lidt olie i.

    Kom derefter hvidløg, rødløg og champignoner i og tilsæt bagefter 1 spsk. balsamico.

    det steges indtil løgene er blevet bløde, obs. intet skal være brændt, de skal bare lige steges lidt.

  5. hak valnødderne

  6. skær artiskokkerne og de soltørret tomtater ud i mindre stykker.

  7. Bland æggene, vand, timian og lidt salt og peber sammen i en skål og rør/pisk det sammen med et piskeris.

  8. Kom valnødder, soltørret tomater og artiskokker op i gryden til rødløgene og det. Rør det derefter sammen, og det skal ikke steges blot røres sammen med indholdet fra gryden.

  9. tærten tages ud af ovnen efter at have forbagt i 10 min. 

    Kom nu indholder fra gryden i tærten og fordel det.

  10. Hæld æggeblandingen ud over fyldet. 

  11. Bag tærten ved 200 g. i ca. 25 min.

Vil hjertensgerne se jeres billeder, hvis i laver nogle af mine opskrifter! 🙂 og høre hvad i synes om opskrifterne.

Så tag eller send mig gerne jeres billeder.

Kh. Papayaprinsessen.

Billedresultat for instagram logo  Instagram: Papayaprinsessen



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *