Nem Kokosyoghurt! – Du burde prøve den!

Kokosyoghurt! vegansk yoghurt

På de første to billeder er det kokosyoghurt sammen med en cremet grøn smoothie.

Er du heller ikke så glad for mælkeprodukter?

Er du veganer?

Synes du også der mangler flere erstatninger for yoghurt?

Eller er du bare vild med kokos? 🙂

Så her er kokosyoghurten!

 

Udvalg af veganske alternativer til mejeriprodukter

I udlandet fx i Amsterdam (Holland) kan man både købe mandelyoghurt og kokosyoghurt i supermarkederne (Har selv fået det dernede).

Men her i danmark har vi ikke det store udvalg…. Derfor får du nu en opskrift, så du nemt selv kan lave kokosyoghurt. Får hjemmelavet er altid bedst!

Jeg synes det er sååå lækkert og cremet! You have to give it a try!

Tager det ikke lang tid?

Jov… men det er pærelet!

Trin for trin er det meget let at lave kokosyoghurt, men det taget tid før den er klar. Heldigvis så skal du ikke stå og røre i flere timer. Yoghurten skal bare stå for sig selv. Mælkesyrebakterierne skal have tid til at “arbejde”, og derfor skal kokosyoghurten hvile i et døgns tid.

Tips til at lave en god kokosyoghurt!

✘ Brug en kokosmælk, hvor der er guargummi tilsat. Guargummi er naturligt og kommer fra guarfrø, det bruges tit i glutenfrit bagværk, får at gøre det mere elastisk.

✘ Brug ikke en kokosmælk, hvor der står 30% vand på i ingredienserne, den vil bare skille sig i to, og bliver ikke til yoghurt.

✘ Brug nogle gode kvalitets mælkesyrebakterier

✘ Processen tager tid, og det er vigtig, at yoghurten får den tid, som den skal have!

Kokosyoughurt

Ingredienser

  • 2 kapsler mælkesyrerbakterier (Jeg bruger dem fra matas eget mærke, med 40 kapsler i en bøtte).
  • 1 dåse kokosmælk

Sådan gør du

  1. ➤ Åben dåsen/kartonen og hæld kokosmælken ned i en skål.

  2. ➤ Åben kapslerne så pulveret kommer ud. 

    Et billede af den bøtte vi bruger

  3. Hæld nu pulveret ned til kokosmælken og rør godt rundt med en ske eller et piskeris.

  4. Skold et glas fx et syltetøjsglas. Det skal skoldes, så der ikke er nogle uønsket  bakterier nede i glasset. Det er vigtig, nu når vi arbejder med mælkesyrebakterier.

  5. Kom derefter Kokosmælken i glasset.

  6. Lad det nu stå 12-24 timer, fx i et køkkenskab eller et sted hvor der er lidt varmt.

  7. Derefter stilles det på køl i et par timer og er bagefter klart til servering.

    Smag evt. din kokosyoghurt til med honning eller sirup hvis den ønskes sødere.

    Yoghurten kan holde sig et par dage på køl.

Server evt. kokosyoghurten sammen med en lækker smoothie op top med dine yndlingstoppings.

Hvis du laver en af mine opskrifter, så må du meget gerne poste et billed af maden på instagram og tagge mig, eller sende et billede til mig.

Brug også gerne hastaget #papayaprinsessenmad

Vil hjertensgerne se jeres billeder! 🙂 og høre hvad i synes om opskrifterne.

Kh. Papayaprinsessen.

Instagram: Papayaprinsessen

 

 



2 thoughts on “Nem Kokosyoghurt! – Du burde prøve den!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *