Marineret Tempeh

marineret tempeh

Marineret tempeh

marineret tempeh

Tempeh

Tempeh er endnu en proteinkilde fra den vegetariske verden. Mange kender ikke til det, selv flere vegetarer har aldrig hørt om det. Tempeh er heller ikke særlig udbredt. Det kan ikke købes i super markederne, som fx tofu og seitan kan. Derfor må man på en lidt større jagt, for at få fat i den velsmagende vegetariske proteinkilde.

Men hvad er det lavet af?

Tempeh er gærede (fermenteret) sojabønner som derved bindes sammen til en masse. Det kommer derfor i form som “blokke”, hvor man kan skære skiver af. Har både set tempeh i runde aflange forme, og firkantet flade forme. På grund af fermenteringen har produktet en stærk lugt. At fermentere sojabønne i blokke stammer oprindeligt fra Indonesien, men er også udbredt i resten af Sydøstasien. Tempeh er i modsætning til tofu lavet af hele sojabønner, hvor tofu er sojamælk som koaguleres og derefter presses massen til blokke.

Hvor kan man købe det?

Jeg har kun købt det et par gange, da det er svært at få fat i, hvis man fx ikke bor i København. Jeg har ikke mulighed for at købe det, der hvor jeg bor, så køber det kun engang i mellem.. Jeg har set tempeh 2-3 steder i København. Det ene sted ligger nær Hovedbanegården og Istegade. Det er en asiatisk købmand, og er der vi plejer at købe en masse ting. Tempehen befinder sig i etkøleskab sammen med bl.a. tofu inde i butikken, hvis man ikke lige kan finde det, så kan man spørger hende der har butikken, hun er altid klar til at hjælpe. Du kan også købe produktet over nettet, fx på Greenos. Desuden kan jeg klart anbefale at tage i asiatiske supermarkeder i København, og bl.a. købe forskellige sovser (sojasovs, teriyaki,hoisin osv.). Få nogle andre og lækre ingredienser til dit køkken, fx et hav af forskellige nudler.

Marineret tempeh

Ingredienser

marinade

  • 1 spsk. sojasovs
  • 1 spsk. teriyakisovs med sesam Kan købes i samme butik som tempeh kan
  • 1 spsk. hoisinsovs
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. garam masal

tempeh

  • ca. 200 g tempeh

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en lille skål

  2. Skær tempeh ud i skiver og kom det op i en dyb tallerken/skål

  3. Hæld marinaden ud over tempehskiverne og bland derefter med to skeer. Alle tempehskiverne skal have marinade på sig.

    Lad det gerne hvile i 1 time eller mere før de skal tilberedes. Rør evt. lidt rundt en gang i mellem, så du er sikker på alle stykker får godt med marinade. 

  4. tag en bageplade frem med bagepapir på og læg de marinerede tempehskiver på (det her er efter de har hvilet i mindst 1 time), bag dem så i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader. 

Wok med tempehstykker – anden opskrift

Denne lækre thai-wok er bl.a. med tempehstykker, aubergine, squash, nudler, kokosmælk og andre lækre ingredienser. Klik her for opskrift. 

Find flere madbilleder på min instagram, hvor jeg er daglig aktiv.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *