Madguide Oslo, Lillehammer og Gudbrandsdalen – Vegansk og Sundt

Min Madguide nr. 2 – Madguide Oslo og Norge

Madguide Oslo = Jeg var på ferie et par dage i Oslo, og en uges tid oppe på fjeldet i Gudbrandsdalen. I denne madguide beskriver og fortæller jeg, om de steder jeg har spist på/det mad jeg har købt i Norge. Man kan sige jeg giver stederne en lille anmeldelse. men HUSK dette er min mening, og du har ret til at have din egen. Vores smagsløg er ikke ens, så måske har du en anden smag end jeg, så dette er bare min mening omkring maden.

Overordnet set, så er der ret gode valgmuligheder som veganer/vegetar, når man skal spise ude i Oslo.

Madguide til Amsterdam

Jeg har også lavet en anden madguide, som er en Amsterdam Madguide til sund mad i Amsterdam.

Her er linket til den: Amsterdam Madguide , Jeg fortæller om hele 13 cafeer/rasturanter, som jeg var på i Amsterdam

Men… her for du altså “madguide Oslo og Norge”, så må du læse madguiden til Amsterdam bagefter, hehe. God læsning!

 

Oslo

Nordvegan – Oslo

 • Resturanten/cafeen ligger næsten lige ved siden af “nasjonalmuseet”, som er et kunstmuseum, hvor du bl.a. kan se “skriget” af Edvard Munch. Nordvegan har ikke som sådan en “rigtig” menu, men du kan vælge mellem en masse forskelligt som ligger i en kølemontrer. Vi var på Nordvegan to gange, og første gang fik jeg deres lassange, søde kartofler og tofu. Der var en pris på hver af de tre ting, som så bliver lagt sammen, og det var så hvad måltidet kostede. Så man kan selv sammensætte ens måltid. Husker prisen som nogenlunde okay, og især når man tænker på at det er vegansk og super lækkert og god kvalitet. (iøvrigt planter de et træ, for hvert måltid de sælger, det er ret cool).
 • Anden gang vi var der, da delte jeg en enchilada og en curry med min søster. Alt det mad jeg smagte fra Nordvegan var super lækkert, men… det allerbedste var nok lassangen! (min far fik lassangen begge gange, haha)

madguide Oslo nordveganmadguide Oslo nordveganmadguide Oslo nordvegan

Osloraw

 • Før jeg fandt ud af, at vi skulle til Oslo, fandt jeg Osloraws instagramprofil, og jeg blev blæst væk! Så flotte og lækre raw caker, deres instaprofil er HELT sikkert et “følg” hver. Så vi skulle selvfølgelig prøve at spise på Osloraw, da vi var i Oslo. Vi bestilte 4 raw cakes, og jeg tror det kostede omkring 200 NOK,- for de fire stykker. Umiddelbart lyder det ret pricey, og det er det nok også, MEN det skulle prøves, og det var da også pengene værd. Iøvrigt er 200 NOK,- ca. 155 danske kroner. Af raw cakes fik vi: En med hindbær mousse, en gulerodskage, en med mango.. eller hvad det nu var, har lidt glemt det og så den sidste var en brownie. Det var HELT vildt godt! Kagerne er raw, veganske og fri for raffineret sukker, det er så fedt! Hvis du er glad for veganske og sunde søde sager, så er Osloraw et “must try”.

madguide Oslo osloraw

Cafeen på Edvard Munch museet – Oslo

 • Da Edvard Munch museet er et “must see”, når man er i Oslo og vil være kulturel, så er det også ret vigtigt at cafeen er god. Og det kan jeg da hilse og sige, at det er den også! 🙂 Og oven i købet veganer-venlig, så det var superdejligt. Jeg delte en vegansk wrap sammen med min søster, der var linser, hummus, tomat, rødløg og salat i, og den var ret god. I øvrigt delte vi også en hummus sandwich, har dog ikke et billede af den. Sandwichen var også god, men jer foretrækker nok wrappen.

madguide Oslo

Baresso – Oslo

 • Vi kender allerede Baresso fra her hjemme af, men vi stoppede og holdte en “kaffepause” på baresso, da vi var ude at shoppe. Jeg fik en smoothie lavet på nogle bær, og så en overnight grød. Maden var fin nok, og det kunne sagtens spises, men det var dog ikke “mega” godt. Synes ikke at overnight grøden var så god, den var lidt kedelig i smagen. Smoothien var heler ikke den bedste jeg havde smagt. Dog tager jeg hatten af for, at de har sunde og veganske muligheder, det er superdejligt. Så tak for det Baresso. Og igen så var det ikke “dårligt”, det bare heler ikke det bedste jeg havde smagt, altså hvis du forstår hvad jeg mener, haha.

madguide Oslo baresso

Lucky bird – Oslo

 • Mine forældre ville gerne have noget kød, øv øv. De havde nu fået vegansk mad til aftensmad to dage i træk, og nu “trængte” de til noget kød. Derfor spiste vi på noget der mindede om en diner, eller hvert fald amerikansk inspireret. Dog var kravet fra min søster og jeg, at der skulle være et vegetarisk/vegansk valgmulighed, og det var der på denne restaurant. Der var både en salat og en burger, som var vegansk. Jeg valgte burgeren, da jeg ikke var helt sikker på, om det bare var sådan en kedelig salat. Burgeren var udmærket, men du for dog en meget bedre vegansk burger, hvis du går til en vegansk restaurant. Dog er jeg virkelig glad for, at så mange restauranter begynder at få veganske valgmuligheder, det er virkelig fedt. Og det var ikke dårligt, det kunne altså sagtens spises! så her kunne “kødspiserne” få et bredt udvalg af kød, men der var også plads til, at en veganer/vegetar kunne spise med.

madguide Oslo Lucky Bird

Oslobåden

Baresso på oslobåden

 • (Ja, baresso igen, haha). Her fik jeg en mørk varm chokolade lavet på havredrik. Man kunne vælge mellem forskellige “mælke”, så som havredrik, sojadrik og normal mælk. Her valgte jeg så havredrikken, jeg havde ondt i halsen, så jeg trængte virkelig til noget varmt at drikke. Jeg ELSKER, at der er så mange cafeer, som nu også tilbyder plantebaseret mælk. Da vi skulle fra KBH til Oslo delte min søster og jeg en matcha-latte, som også var lavet på havredrik. Jeg er ikke vant til at drikke matcha-latte, så skal nok lige vænne mig til, så derfor var jeg ikke så vild med den. Men for jer der elsker matcha-latte, så here you go!

madguide Oslo baresso oslobåden

Steak House – på Oslobåden

 • Da vi skulle hjem igen fra Oslo med Oslobåden, ville vi enlig have spist på en stor fiskebuffet, som de har, men der var der dsv. fulgt booket, (man skulle bestille bord i god tid). Vi bestilte så bord på restauranten Steak House. Det fungere sådan, at når man bestiller bord der, så betaler man i forvejen på Oslobådens hjemmeside, og man betaler for to retter, fx en forret og hovedret eller hovedret og dessert. Jeg fik en rejecocktail til forret, som var supergod. Den bestod af rejer, avocado, mango, salat og noget dressing. Til hovedret fik jeg en (kæmpe) kikærtebøf. Man skulle selv vælge tilbehør til, man kunne vælge mellem forskellige kartofler, jeg valgt nogle krydret og bagte nogle, og så sovs, hvor jeg valgt hollandaise, (jeg er dog ikke særlig meget til sovs). Og så hørte der også salat til. Kikærtebøffen var overraskende god, men tilbehøret var ikke så spændende, det kunne have været godt med nogle grøntsager til og så måske guacamole istedet for sovs, hehe!

madguide Oslo oslobåden steak housemadguide Oslo oslobåden steak house

Lillehammer

Lykkelige dager

 • På en cafe i Lillehammer i gågaden ved navn; Lykkelige Dager, der serverede de lækkert og sund mad. Vi havde gået og ledt i lidt lang tid efter noget vegansk/vegetarisk til frokost, og vi kunne ikke rigtig finde noget, som lød godt. Så kom vi forbi denne hyggelige cafe, hvor der var siddepladser udenfor, det var rigtig lækkert vejr den dag, så vi skulle selvfølgelig sidde udenfor. Jeg fik en super god salat bestående af; salat, søde kartofler, rødbeder, quinoa, feta og noget dressing. Min søster fik et stykke brød med humus og tomat, og jeg skal love for, at der var nok humus! Maden var i tiptop, og cafeen var rigtig hyggelig, og den ligger godt central, når man er i Lillehammer for at shoppe.

madguide Oslo lykkelige dagermadguide Oslo lykkelige dager

Life Helios Colosseum – Helsekostbutik – Oslo

 • Helsekostbutikken, Life Helios Colosseum, ligger lige udenfor Vigelandsparken, som er en stor park med en masse skulpturer, som helt klart er et besøg værd. Helsekostbutikken var ret stor, men vi fik ikke kigget hele butikken igennem, da vi “kun” var på udkig efter noget frokost. De havde 3-4 forskellige to-go-salater til ca. 100 NOK,- pr. styk. Så nogle lidt dyre salater. Vil dog også nævne, at de havde et hav af veganske og sunde is derinde. Jeg følte at jeg var i himlen, haha! Vi købte dog ingen is… Der var forskellige slags veganske is i bøtter, og vi kunne ikke lige havde dem med os, for så vil de smelte, så det blev dvs. ikke til nogle is. De salater vi købte var rigtig gode i forhold til, at det var nogle to-go-salater. De var også fyldte med sunde og gode råvarer, og vi satte os ind i Vigelandsparken og nød vores frokost.

madguide Oslo

kiwi mini pris – Supermarked – Fåvang

 • Da vi boede i hytten spiste vi stort set hjemme hver dag, og vi skulle derfor selv lave mad derhjemme. Vi havde taget basic madvarer med, så som bønner, quinoa, ris, pasta, havregryn, nødder osv., da madvarer generelt er meget dyre i Norge. Vi købte dog grøntsager, frugt, brød, kød, vegetarisk kød, osv. i et supermarked ved navn kiwi mini pris i Fåvang.
 • Her købte vi vegansk ost, som var god, men den slår dog ikke den fra Violife, (den er nemlig mega god). Så købte vi en vegetarisk bøf med champignon, som var supergod, den kan helt klart anbefales. Vi købte også veganske nuggets og kødboller, som faktisk også var ret gode. Det er dog ikke noget jeg vil købe særlig tit, da det er lavet på soja, og soja skulle ikke være så godt i store mængder, men godt smagte produkterne.

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *