Low FODMAP Granola I vegansk

Granola low FODMAP

Granola

Granola – Ideel som toppings på smoothie bowl, i en skål med plantemælk hældt over eller bare spises rent… 🙂

Ordet ideel? fuldstændig tilfredsstillende og i overensstemmelse med idealet; perfekt (til det givne formål) – ifølge Den Danske Ordbog.  Men ja, det er lige hvad granola er! Fuldstændig tilfredsstillende for mine smagsløg.

Meget mere end müsli

DET ER IKKE MÛSLI, DET ER GRANOLA!

Alle jer granola-lovers kan nok relatere, for granola og müsli er ikke det samme. De fleste kender nok ikke forskellen, men der er forskel. Müsli er oftest en blanding af havregryn og andre kornsorter, så måske lidt rosiner og mandler, og så er det bare det. Granola er crunchy og gerne i store stykker, hvor müsli er havregryn-tekstur. Granola har mere smag og er bare det BEDSTE! altså hvis du spørger mig. 🙂

Dog er det lidt dyrt at købe granola, og de er oftest ikke nær så gode som de hjemmelavede. Det er to ret forskellige ting. Det er altid superlækkert når jeg får bagt mig noget granola, det synes jeg hvert fald er meget bedre end de købte. Dog er jeg ret glad for Granola med dadler og haselnødder fra “Det Gode Liv”. Den er ret sød og så mega dejlig crunchy.

Granola low FODMAP

Low FODMAP

I low FODMAP-diæten begrænser man eller helt udelukker nolge bestemte typer af kulhydrater i en periode i omkring 4-8 uger. Ordet FODMAP er en forkortelse af en række af kulhydrater, nemlig kulhydraterne fruktose (frugtsukker), laktose (mælkesukker), oligosakkarider (fruktaner oggalaktaner) og polyoler (sukkeralkoholer). Hos folk med maveproblemer, særligt folk med IBS, kan disse typer af kulhydrater giver maveproblemer, oppustetmave, mavesmerter m.m.

Denne Granola er Low FODMAP, så til jer der spiser efter low FODMAP, selv tak! Denne opskrift burde ikke give problemer til maven, men det er ikke noget der kan garanteres selvfølgelig, da vi alle sammen er forskellige, men den indeholder ikke de såkaldte FODMAPS, som kan give problemer i maven.

Du kan læse mere om hvad Low FODMAP-diæten er her, måske kan det hjælpe på dine maveproblemer?

vegansk og uden hvidt sukker

Granolaen er plantebaseret, dvs. vegansk og er uden det hvide sukker. Granolaen er sødet med banan og lidt ahorn sirup.

Granola low FODMAP

Granola

Ingredienser

  • 160 g. banan
  • 2 spsk. ahorn sirup
  • 2 dl. havregryn
  • 1/2 dl. solsikkekerner
  • 1/2 dl. græskarkerner
  • 1 dl. pekannødder
  • 1 dl. kokosmel
  • 2 spsk. (35 g.) tahin

Sådan gør du

  1. mos banan på en lille tallerken med en gaffel

  2. bland i en stor skål havregryn, kokosmel, kerner og nødder sammen.

  3. Bland i en lille skål ahorn sirup, moset banan og tahin sammen.

  4. Hæld indholdet fra den lille skål op i den store og rør det hele godt sammen.

  5. Find bagepapir og bradepande frem, hæld granolaen ud på bagepapiret og sørg for at fordele det godt.

  6. Bag granolaen ved 210 grader først i 15 min, hvor du derefter rør lidt rundt i granolaen, derefter giver du den 5 min. mere, rør lidt rundt, 5 min. mere i ovnen, røre lidt rund og så burde den værre færdigbagt. Du kan selv vurdere lidt om granolaen skal have mere.

Granola low FODMAP

Har også en anden opskrift på granola, som ikke er Low FODMAP, da der bl.a. er dadler i.

Klik her for den lækre opskriften.

Granola low FODMAP

papayaprinsessen

 



1 thought on “Low FODMAP Granola I vegansk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *