Hvorfor Økologi? – Brug din stemme!

Hvorfor Økologi? – Brug din stemme!

Først vil jeg lige sige, at jeg ingen ekspert er. Dette er mine subjektive holdninger og mit synspunkt på dette emne. 

Miljø, sundhed, grundvandet og dyrevelfærd.

I meget korte træk er dette derfor du burde købe økologisk.

Ved køb af økologiske varer støtter du de økologiske landmænd og deres varer. Vi har en utrolig stor magt som forbrugere i det, som vi vælger at købe. Brug derfor din magt, og brug den rigtigt. Du kan godt gøre en forskel for miljøet, og det kan du gøre i supermarkedet. Ved et køb af en økologisk varer har du givet din ”stemme”, og du har støttet økologien. Hvis du støtter økologien og en grønnere fremtid, så køb for guds skyld økologisk ellers så sker der ingen udvikling. Husk du har en magt som forbruger!

 

Fordele? Du undgår rester af sprøjtegift i din mad, hvilket er meget rart. Nogle mener at sprøjtegiften ikke er farlig for mennesker. Men! Når vi spiser mad hver dag, og der er sprøjtegift i det, vi spiser, så tror jeg absolut på, at det får en skræmmende effekt til sidst. For at være på den sikre sidde så køb økologisk. Køb i det mindste øko. af frugt og grøntsager, især af dem som du spiser meget og ofte af.

Hvis du spiser et æble hver dag i 80 år. = 365 x 80 = 29200. Skal de 29200 æbler så være med sprøjtegift eller uden? Jeg har truffet mit valg, har du truffet dit? Det er okay at skifte mening nu.

 

Det er bedre for miljøet! Du skåner miljøet og vores grundvand for sprøjtegift. Sprøjtegiften siver nemlig ned i grundvandet. Vores grundvand er i hvert fald en resurse, som vi burde passe godt på. Vi har ikke lyst til at drikke vand med sprøjtegift.

 

Dyrevelfærd. Hvis du er kødspiser, så kan du også købe økologisk kød. Her støtter du dyrevelfærd, da dyrene fx har haft mere plads i økologisk landbrug og adgang til udeareal. Desuden skal dyrene også hav økologisk foder. Jeg er dog foretaler for en mere plantebaseret kost, men hvis man skal have kød, er det klogt det er af ordenlig kvalitet.

 

Et forskruet syn på Økologi! – Hvad er det for et samfund?

En økologisk vare har øko. stemplet, og der står ofte mange steder på pakken, at varen er øko. Hvor en konventionel varer ikke giver oplysninger om, at der kan være rester af sprøjtegift på. Derfor burde fx et øko. æble ikke hedde øko. men blot æble. Et øko æble burde være den almene vare. Hvor i mod det konventionelle æble burde hedde ”sprøjtet æble” eller noget i den dur. Man burde oplyse forbrugerne så bedst som muligt. Der ligger dog forståelse i, at landmændene ikke har lyst til at markedsfører på denne måde. Hvem gider købe mad hvor der står ”sprøjtet med pesticider” på? Dette er dog den barske sandhed. og hele meningen med det.

Økologi er blevet en luksusvare og det ”specielle”, det burde bare være det almene.

 

Det er jo dyrere!
Ja prisen er ofte dyrere, men dog ikke altid. Selvom du kan få den samme vare billigere, er det ikke ensbetydende med, at det er det rigtige. Otte æbler med pesticidrester til 20,- og seks øko. æbler til 24,-. Ja prisen er dyrere, men du støtter økologien, og har ”købt” dig væk fra sprøjteresterne.

 

Tak fordi i læste med! 

Dette er mit andet indlæg af slagsen. Jeg poster normalt kun opskrifter, men nu prøver jeg mig frem med noget lidt anderledes.

I er velkomne til at komme med kommentarer til indlægget enten her eller på instagram. Skriv gerne hvis i kan relatere til noget, eller hvis i har andre holdninger, og begrund. Kom også meget gerne med forslag til andre emner, som jeg kan skrive om. Glæder mig til at høre fra jer! 🙂

Håber vi ses!

Glade Hilsner

Papayaprinsessen.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *