Hjemmebagt Knækbrød

Det siger knæk når du spiser det…. Ja det er knækbrød! et genialt navn iøvrigt! 🙂 Haha, det giver ihvertfald mening

Jeg elsker nybagte hjemmelavede knækbrød, og så har man knækbrød til et par dage.

De er super til morgenmad, snack og frokost.

Rigtig stenalderkost!!

Og så er det altså bedre at lave dem selv, og det er faktisk slet ikke så svært eller så tidskrævende.

Knækbrød

Ingredienser

  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 dl. havregryn
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 1/2 dl. fuldkornsmel eller en glutenfri variant fx rismel
  • 1 1/2 dl. rugmel eller en glutenfri variant fx bogvedemel
  • 1/2 dl. olivenolie
  • 2 dl. vand

Sådan gør du

Sådan gør du:

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.

  2. Tilsæt derefter olivenolie og vand og rør dejen godt sammen.

  3. Kom lidt vand på køkkenbordet, og læg et stykke bagepapir ovenpå. (det er så bagepapiret ikke flytter sig).

  4. Kom dejen oven på bagepapiret og læg nu et stykke bagepapir oven på dejen. 

    Så rækkefølgen er; et bagepapir, dejen og et bagepapir ovenpå dejen. 

  5. Tag nu en kagerulle og rul dejen ud, så den fylder ca. hele bagepapiret

  6. Bages ved 170 grader i ca. 20 min.

Hvis du laver en af mine opskrifter, så må du meget gerne poste et billed af maden på instagram og tagge mig, eller sende et billede til mig.

Brug også gerne hastaget #papayaprinsessenmad

Vil hjertensgerne se jeres billeder! 🙂 og høre hvad i synes om opskrifterne.

Kh. Papayaprinsessen.

Instagram: Papayaprinsessen



1 thought on “Hjemmebagt Knækbrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *