Havregrød med græskar

Havregrød med græskarmos og krydderier.

havregrød med græskar

Den samme kedelige grød om og om igen…?

– NEJ!

Du kan lave tusindvis af varianter af den lækre havregrød. En klassisk havregrød er også god, men hvis man får præcis den samme havregrød hver dag, så kan det hurtigt blive lidt kedeligt. Derfor er det godt at kunne trylle lidt i køkkenet. Det er slet ikke svært at lave sin havregrød bare en tand mere spændende, eller finde på nye variationer. Fx kan du tilføje lidt kakaopulver til din grød, eller revet gulerod. Meget simpelt, men det gør en forskel.

Du kunne jo også prøve denne havregrød med græskar.

Havregrød til efteråret

Nu når vi har snakket om at variere sin havregrød, så kommer jeg her med en efterårsversion.

Græskar er i sæson her i efteråret, og der er især masser af de traditionelle græskar i supermarkederne, især op til halloween. Det er dog ikke de græskar vi skal bruge, vi skal bruge hokkaido græskar eller butternut squash. Man kan lave en masse forskelig mad ud af hokkaido og butternut squash, fx suppe, bagte i ovnen, desserter, mos, osv. I denne opskrift bliver de bagte og derefter lavet til mos, så vi kan bruge det i havregrød. Så bliver det nemlig til havregrød med græskar, og ikke bare havregrød.

Flere opskrifter:

▸5 slags havregrødsopskrifter

 ▸Overnight oats

havregrød med græskar

Ideer til lækre toppings

✘ Friske figner skåret i skiver

✘ Ristet hasselnødder

✘ Rosiner

✘ Blåbær

✘ Ristet kokoschips

Opskrift på Havregrød med græskar:

Havregrød med græskar

Antal 1 portion

Ingredienser

  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. græskarmos
  • 1 og 1/2 dl. havredrik eller anden plantemælk
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/3 tsk. kardemomme

Sådan gør du

  1. Hvis du ikke har græskarmos i forvejen, så kan du lave det på følgende måde:

    skrub og vask et hokkaido græskar eller en butternut squash.

    skær det ud i store stykker.

    Bag det ved 200 grader i ca. 20 min. Græskarret skal være bagt blødt når det er klart.

    Når græskarstykkerne er taget ud af ovnen og er afkølet lidt. Så piller du skallen af.

    Mos enten græskar"kødet" med en gaffel eller blend det med en stavblender. 

  2. Kom alle ingredienserne op i en gryde og kog det op.

  3. Hav det på middel-lav varmevarme i et par minutter i mens du røre rundt.

    derefter er grøden færdig, du kan fx toppe med frisk frugt og nødder.

Billedresultat for instagram logo  Instagram: Papayaprinsessen

 

Havregrød med græskar,

Havregrød med græskar,

Havregrød med græskar,



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *