Gulerods(protein)kage | Gluten- og sukkerfi + low FODMAP

gulerods(protein)kage

Gulerods(protein)kage

 

Jeg har kaldt kagen gulerods(protein)kage, med protein kommet i parentes midt ind i ordet, da jeg bevidst har prøvet at gøre kagen ekstra proteinrig. Jeg vil gerne have mange forskellige proteinkilder, og ikke kun protein fra få specifikke madvarer til frokost og aftensmad. Mange får primært deres proteiner fra kød, men som vegetar, og ens som spiser meget vegansk, så finder jeg mine proteiner andre steder. Fx i linser og bønner, dog kan disse fødevarer godt give problemer i maven hos nogle mennesker. Derefter bliver jeg nødt til at begrænse mit indtag af bønner og linser, da det giver problemer med maven. Det er så øv, da jeg elsker bønner og linser. Derfor har jeg været kreativ i køkkenet, og udviklet andre måder at få proteiner på, som ikke er til frokost og aftensmad. Her er det som dessert og snack.

NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G.
--
KALORIER: 156 
PROTEIN: 10.8 g (28.4%)
KULHYDRATER: 14.1 g (40.6%)
FEDT: 5.3 g (30.9%)
--
ikke 100% korrekt

God som snack før træning

Da kagen indeholder godt med protein, og generelt giver god energi, er den meget oplagt at spise før eller efter træning. Du behøver selvfølgelig ikke spise den i forbindelse med træning/motion, bare gør det, når sulten melder sig. I øvrigt er den også godt mættende pga. proteinindholdet

gulerods(protein)kage

Low FODMAP

I low FODMAP-diæten begrænser man eller helt udelukker nolge bestemte typer af kulhydrater i en periode i omkring 4-8 uger. Ordet FODMAP er en forkortelse af en række af kulhydrater, nemlig kulhydraterne fruktose (frugtsukker), laktose (mælkesukker), oligosakkarider (fruktaner oggalaktaner) og polyoler (sukkeralkoholer). Hos folk med maveproblemer, særligt folk med IBS, kan disse typer af kulhydrater giver maveproblemer, oppustetmave, mavesmerter m.m.

Denne kage er Low FODMAP, så til jer der spiser efter low FODMAP, selv tak! Denne kage burde ikke give problemer til maven, men det er ikke noget der kan garanteres selvfølgelig, da vi alle sammen er forskellige, men den indeholder ikke de såkaldte FODMAPS.

 

gulerods(protein)kage

Gulerods(protein)kage

Ingredienser

  • 140 g. banan
  • 25 g. peanut butter
  • 50 g. proteinpulver (jeg bruget et mix af ris, ærte- og hampeprotein)
  • 30 g. ahorn sirup
  • 3 æg
  • 110 g. gulerod
  • 1,5 dl kogt quinoa
  • 30 g. havregryn

Sådan gør du

  1. Hvis du ikke allerede har kogt quinoa, så kog ca. 1 dl. quinoa i 2 dl. vand.

  2. Blend banan, peanut butter, proteinpulver og ahorn sirup i en foodprocessor

  3. riv gulerødderne fint.

  4. Kom indholdet fra foodprocessoren over i en skål og tilføj revet gulerod, æggene, kogt quinoa og havregryn. Rør det hele godt sammen.

  5. tænd ovnen på 190 grader

  6. Find en kageform frem, jeg brugte en med en diameter på ca. 20 cm. 

    Kom bagepapir i formen, og hæld derefter dejen ned i.

  7. Bag kagen i ca. 30 min.

Flere proteinrige kager:

butter bean-kage

Butter bean-kage med tilskud protein fra de lækre bønner. Der er bønner i, men kagen er stadig sød og lækker. (uden raffineret sukker). 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *