Gulerodsboller – sund opskrift uden gluten

gulerodsboller

Sunde, nemme/hurtige at lave og lækre gulerodsboller

Sunde gulerodsboller med god næring! Intet hvedemel her, men mel som kikærtemel og boghvedemel. De skal ikke hæve, så du kan lave dem på en fart. Det er smart, når man bare gerne vil have nogle nybagte boller klar. Selvfølgelig giver gulerødderne dig et højere indtag af grøntsager, men de giver også noget ekstra til bollerne i form af smag og konsistens.

Se min “how to” video, hvor jeg laver bollerne.

Har filmet en lille tutorial eller hvad man skal kalde det. Jeg viser ingredienserne, og hvordan man gør osv. i en kort lille video. Så kan du se hvordan jeg gør, hvis du fx er i tvivl om noget i opskriften. Jeg har også lavet et par andre videoer, og de er til at finde på min youtubekanal; Papayaprinsessen. Har en video med smoothie (greenie), boghvedegrød, sundere jul, og mandel-og nøddemælk. Nu også en video med gulerodsboller. I må meget gerne subscribe!

Klik HER for at se videoen.

gulerodsboller

Andre opskrifter på boller

Lækre juleboller med rosiner, dadler, valnødder og krydderier (uden gluten)

Mine go to glutenfri og nemme boller

De bedste rødbedeboller!

Fifs til at lave disse gulerodsboller

Riv ikke gulerødderne for groft.

Vælg dine yndlingskerner og kom i (50 g. kerner).

Hvis du ikke har boghvedemel eller hirsemel, så kan du også erstatte det med andet mel. Jeg kan selvfølgelig ikke garantere det samme resultat.

Hold øje med gulerodsbollerne når de er i ovnen.

Lad os komme i gang! her er opskriften på gulerodsboller

gulerodsboller

Ingredienser

  • 260 g. gulerod
  • 50 g. havregryn
  • 100 g. kikærtemel
  • 100 g. boghvedemel eller hirsemel evt. 50 g. af det ene og 50g. af det andet
  • 50 g. glutenfrit melmix fra Finax "Låg Proteinmix"
  • 50 g. kerner
  • 3 dl. vand
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 2 æg
  • 2 spsk. fiberhusk

Sådan gør du

  1. skral gulerødderne og riv dem, enten på et rivejern eller i en maskine.

  2. bland melet, salt, kerner og fiberhusk sammen i en skål.

    bland derefter revet gulerod i.

  3. Kom nu vand, honning og æg i og rør det godt sammen.

  4. Form bollerne eller kom en klat dej på bagepladen og bag bollerne ved 200 grader i ca. 25 min.

gulerodsboller



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *