Gryderet med sødekartofler, græskar og hvide bønner!

gryderet med søde kartofler, græskar og hvide bønner

Lækker og næringsfuld varm gryderet med søde kartofler…

Gryderet med søde kartofler, græskar og hvide bønner. Til kolde måneder hører varme retter hjemme, MEN jeg kan dog også anbefale denne gryderet med søde kartofler, græskar og hvide bønner som “sommermad”. Den ene dag hvor jeg havde lavet denne gryderet, så satte vi os udenfor på terrassen og spiste aftensmad i det dejlige vejr. Måske er denne gryderet ikke den oplagte sommermad, men alligevel så synes jeg den fungere til ALLE årstider. Denne gryderet består hovedsageligt af søde kartofler, græskar og hvide bønner, men også andre gode sager så som nogle krydderier som giver ekstra god smag.

Servering…

Vil anbefale at servere denne gryderet med ris eller quinoa. Begge valgmuligheder er rigtig gode til retten, så det er op til dig, hvad du er mest til. Jeg serverer også gerne retten med en glat havrefraice, som er cremefraiche lavet på havre, (Havrefraichen er fra oatly). Du kan også sagtens bruge skyr, det kommer jo helt an på, om man spiser mælkeprodukter. En ekstra ting som jeg godt kan lide at få til, det er avocado. Avocado er lækkert og sundt, og gør bare de fleste ting en smule bedre. Og så den SIDSTE ting: frisk persille, ja for det ser bare lidt pænere ud med krydderurter på toppen, og så giver det også en god og frisk smag.

gryderet med søde kartofler, græskar og hvide bønner

Gryderet med søde kartofler

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 280 g. sød kartoffel
  • 280 g. hokkaido græskar
  • 400 g. flåede tomater
  • 2 dl. kokosmælk
  • 350 g. hvide bønner som er iblødsatte og derefter kogt eller dem fra dåse.
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. koriander

Sådan gør du

  1. Hak løget og pres det fed hvidløg og svits det i en gryde i lidt olie.

  2. Vask græskarret og skær det i mindre stykker.

    skral sød kartofler og skær dem i mindre stykker.

  3. Kom græskar- og søde kartoffelstykkerne op i gryden og tilsæt også krydderierne.

  4. Derefter kommer du kokosmælk, flåede tomater og bønnerne i.

  5. lad retten simre i omkring 20 min.

  6. Kog evt. quinoa eller ris som tilbehør til retten. Og top evt. din portion med en klat havrefraice eller skyr og lidt krydderurter.

Hvad synes du om opskriften?

Vil hjertensgerne se jeres billeder, hvis i laver nogle af mine opskrifter! 🙂 og høre hvad i synes om opskrifterne.

Så tag eller send mig gerne jeres billeder.

Kh. Papayaprinsessen.

Billedresultat for instagram logo  Instagram: Papayaprinsessen



2 thoughts on “Gryderet med sødekartofler, græskar og hvide bønner!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *