Søde grøntsagsvafler

grøntsagsvafler

Søde vafler med spinat og gulerod

Der er kommet grøntsager i disse vafler (grøntsagsvafler), for at pifte sundheds niveauet ekstra op! Disse grøntsagsvafler er dog gjort lidt søde i smage ved hjælp af lidt ahornsirup. Man kan også godt undlade ahornsiruppen, og gør dem til “salte” vafler. Jeg nyder gerne disse vafler til morgenmad med noget nøddesmør, fx peanut butter eller mandelsmør, så frisk frugt og en klat sojayoghurt. Sojayoghurten køber jeg i Kvickly eller i Menu, mærket er Alpro, som laver en masse lækre veganske produkter. Det skal lige siges at disse vafler ikke er veganske, de indeholder nemlig æg.

grøntsagsvafler

Glutenfrie vafler

Disse grøntsagsvafler er lavet på glutenfrit mel, (kikærtemel, quinoamel og havregryn), hvis der er et af de nævnte mel typer du ikke har, så kan du sagtens skifte den ud med en anden glutenfri meltype, fx hirsemel, boghvedemel eller Finaxs glutenfrie melmix. Jeg kan dog ikke anbefale at du fx kun bruge kikærtemel i opskriften, da det ikke ville give en så god smag. Du kan også godt bruge hvedemel eller anden glutenholdige meltype, hvis dine vafler ikke behøver at være glutenfrie.

grøntsagsvafler

Grøntsagsvafler

Antal 7 stk. ca.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. kikærtemel
  • 1 dl. quinoamel
  • 20 g. smagsneutral proteinpulver - kan undlades.
  • 65 g. gulerod
  • 2 dl. vand
  • 50 g. spinat
  • 20 g. ahorn sirup
  • 25 g. rosiner

Sådan gør du

  1. (vask altid spinatten grundigt) - Blend spinat med en stavblender eller i en foodprocessor. Du kan evt. komme noget af vandet i, så det bliver nemmere at blende.

  2. skyld og skral gulerødderne og riv dem fint.

  3. rør alt melet, proteinpulveret, rosiner og bagepulveret sammen i en skål.

  4. tilsæt vandet, æggene, grøntsagerne og ahornsiruppen og rør det hele godt rundt.

  5. Tænd vaffeljernet og begynd når det er opvarmet. 

    smør lidt kokosolie på vaffeljernet og hæld 1 dl. af dejen på og bag vaflen.

    Mit vaffeljern lyser når vaflen er klar, så har ikke en tid på hvor lang tid de skal bage.

    Der bliver ca. 7 vafler.

  6. Når alle vaflerne er klar kan du nyde dem lune med toppings på eller lade dem køle af, kom dem i en bøtte, ind på køl og nyd dem næste dag. De kan holde sig i ca. 5 dage. 

Andre vaffel-opskrifter:

Grønkål- og spinatvaffler som er egnet til frokost og aftensmad. Opskrift, klik her.

Søde og sunde morgenvafler. Klik her for opskriften.

 

Billedresultat for instagram logo  Instagram: Papayaprinsessen

Hvis i laver disse grøntsagsvafler må I meget gerne lægge et billede af grøntsagsvaflerne op på instagram og tagge mig!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *