Grøntsagspizza! opskrift på pizzabund af grøntsager.

 grøntsagspizza

Kan pizza være sundt?

Denne grøntsagspizza er nok noget af det sundeste du finder af pizzaer. Bunden er ret anderledes en den originale pizzabund, som jo er lavet på hvidt mel. Her er melet blevet erstattet med grøntsager, og bunden for derfor også en anden konsistens. Grøntsagsbunden er mere blød i det, hvor i mod en bund lavet af mel er sprød. Dette er ikke en “brødbund”, men det er dog stadig en bund! Er selv helt vild med denne pizza, og har nu lavet den rigtig mange gange. Det en sikker vinder hjemme hos mig. Det en fantastisk måde at få nogle flere grøntsager på, og det er altså stadig pizza vi spiser! Hvis du ikke er bange for at prøve noget nyt, så synes jeg du burde prøve denne lækre grøntsagspizza!

Inspiration til fyld/topping:

Opskriften er på en grøntsagsbund (grøntsagspizza), og der er derfor ikke noget specielt fyld, så du går bare amok med dit yndlings fyld! Har du ingen ideer, så giver jeg dig lidt inspiration her: Tomatsovs, peberfrugt, kartofler, champignoner, revet ost (vegansk fra Violife), tigerrejer, mozzarella, oliven, artiskok fra glas, majs, soltørrede tomater. Kom gerne frisk rucola på når pizzaen er bagt, og server evt. med en pesto til.

grøntsagspizza

Grøntsagspizza – opskrift:

grøntsagspizzabund

Antal 1 bradepande

Ingredienser

  • 300 g. broccoli ca. en halv broccoli
  • 2 gulerødder
  • 250 g. hvidkål
  • 2 dl. kikærtemel
  • 4 æg
  • 1/2 dl. plantemælk fx havredrik

Sådan gør du

  1. riv broccoli, gulerødder og hvidkål, så du får en bunke af revet grøntsager. De skal ikke rives alt for groft.

  2. Bland; kikærtemel, æg og plantemælk i skålen og rør det hele godt sammen. Derefter tilsætes de revet grøntsager og du rør det hele godt sammen. Kom evt. lidt salt og peber i. 

  3. Find en bageplade frem og læg et bagepapir på, derefter spredes grøntsagsbunden ud på bagepapiret. 

  4. forbag grøntsags-pizzabunden i 10 min. ved 200 grader. 

  5. Tag derefter bunden ud af ovnen, og kom fyld på. Det er op til dig selv hvad fyld du vil have på. 

  6. Bag pizzaen med fyld på i 15 min. ved 200 grader.

  7. Når pizzaen tages ud af ovnen, er den klar til servering. OBS: den er varm når den kommer ud af ovnen, så lad den evt. køle en smule af før den spises. Du kan også sagtens spise den kold dagen efter, hvis du for rester. Den smager skønt dagen efter!

KUNNE DU LIDE OPSKRIFTEN?

Du må meget gerne dele et billede med mig, hvis du laver nogle af mine opskrifter. Vil elske at se jeres billede, og i må også meget gerne komme med noget feedback og spørgsmål, hvis i har nogle. Tag mig meget gerne i jeres billeder på instagram.

Billedresultat for instagram logo  Instagram: Papayaprinsessen



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *