Granola sødet med æblemos

granola

Granola – bare fordi!

Det ikke nogen hemmelighed at jeg er kæmpe granola-lover!

Både de købte og hjemmelavede går lige i granola-hjertet.

Af de købte er det én fra “Det gode liv” med hasselnødder og dadler, som er min favorit. Den scorer masser af point fra sødme og crunch – hvilket også er det en god granola skal kunne! Jeg er vild med de små stykker af dadler der er i, derfor er der også dadelstykker i min egen opskrift.

I denne opskrift på granola, er den sødet med æblemos, da jeg lavede en stor portion æblemos med æbler fra egen have. Det virkelig en dejlig feeling, når man kan bruge de råvarer fra ens egen have, det gør mig så glad!

granola

Den bedste topping

En smoothie bowl bliver lige opgraderet til næste level, når der drysses granola på.

Det gode knas og sødme passer perfekt til diverse smoothie bowl.

Udover smoothie bowl er jeg også ret vild med granola på overnight oats, det fungere bare super godt. Jeg synes ikke at det er det bedste på varm havregrød, måske noget med konsistensen? I hvert fald passer granola godt på overnigt oats, som jo er kold havregrød, sådan ca. konsistensen og ingredienserne er ikke helt det samme som i havregrød.

granola

Spar penge og lav det selv.

Man giver typisk mellem 30 og 40 kr. for en pakke granola, hvilket er ret pricy.

Når man laver det selv, typisk med de ingredienser man allerede har der hjemme, så bliver det meget billigere. Desuden kan man selv sammensætte ingredienserne, sår man for sin helt egen yndlingsgranola. Det også en af grundene til, at jeg har tre forskellige opskrifter på granolaer. Oftest består granolaopskrifter af mange af de samme ingredienser, men man kan sagtens lave mange forskellige granolaer. Fx det man søder med gør en forskel, måske bruger man banan, dadler, æblemos eller noget fjerde. Om du kommer en masse nødder i, rosiner i, chokolade? Der er masser af muligheder for smagsgiverer og noget der kan give god knas. I denne opskrift er der mandler og hasselnødder, som giver god crunch og en dejlig nøddesmag.

granola

Opskrift på sund granola

Granola med æblemos

Ingredienser

  • 3 dl. havregryn
  • 1 dl. mandler
  • 1 dl. hasselnødder
  • 2 dl. æblemos
  • 1 dl. dadler skal helst IKKE være juicy dates
  • 2 tsk. kanel
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 dl. kokosflager

Sådan gør du

  1. Hak nødderne groft.

  2. Skær dadlerne ud i mindre stykker.

  3. Bland havregryn, kanel, hakket nødder, hakket dadler og kokosflager sammen i en skål.

  4. tilsæt nu æblemos og ahornsirup og rør det hele godt sammen.

  5. Spred granolaen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

  6. Bag granolaen ved 175 grader i først 10 min. Så rører du lidt rundt i granolaen, giver den 10 min. mere og rører så lidt rundt igen, og giver den 5 min. mere.

    Tjek så om granolaen har fået nok (er gylden), hvis ikke giv den et par minutter mere.

  7. Når granolaen er kølet ned kan du komme den på glas/ i en bøtte

granola

Instagram: papayaprinsessen

Flere granolaopskrifter? Tjek denne opskrift sødet med banan og dadler ud – klik her.

granola



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *