Chufacookies – Nordic chufa

chufacookies

Chufaprodukterne er sponsoreret af Nordic chufa.

 

Hvabehar?… Hvad er CHUFA?

Chufa er nyt for de fleste danskere, da vi ikke bruger chufaknoldene i det danske køkken, men det kunne vi måske komme til?

Chufa bliver også kaldt for xufa, tigernut, erdmandel, aya, souchet og jordmandel. Så denne kære chufa har rigtig mange navne.

Chufa har været kendt i Egypten i maaaaange år (flere tusinde år). Det ved man, da man har fundet chufaen i sarkofager. I dag er chufaen især populær i Spanien, hvor du kan få en drik, Horchata, som er mælk lavet på chufa. Så en ny plantemælk til samlingen. 😉

Smag?

chufaknoldene har en nøddeagtig smag med lidt strejf af kokos. Helt klart noget der er værd at smage.

Gode egenskaber?

Chufa er en lille rodknold, som er rig på næringsstoffer: vitaminerne C og E, mineraler så som fosfor, magnesium, kalium, calcium og jern, den indeholder meget stivelse, mange fibre og mange umættede fedtstoffer, proteiner og enzymer der fremmer fordøjelsen. Så hvad skal vi sige, en ny super food?

 

Nordichufa – køb chufa der!

Hvis knolden chufa er ny for dig, og du ikke ejer noget og aldrig har set det i butikkerne, så vil du nok godt vide hvor du kan købe den herlige knold henne. ikke sandt´? Du kan bestille forskellige chufaprodukter på Nordic chufas hjemmeside, blot klik her! Du kan også finde chufaprodukter i Irma.

Chufaprodukterne er sponsoreret af Nordic chufa.

chufacookies

chufacookies

Antal 14 stk.

Ingredienser

chufamælk

  • 150 g. tørret chufa
  • 500 ml. vand

til cookies

  • chufapulpen fra chufamælken
  • 1 & 1/2 banan
  • 1 dl. kokosmel
  • 1 spsk. hasselnøddesmør
  • 1 tsk. kanel
  • 1 dl. peanuts
  • 4 dadler
  • evt. 1-2 scoop plantforce synergy protein pulver med chokoladesmag eller 1 spsk. kakaopulver

Sådan gør du

chufamælk

  1. Hæld de chufaknoldene i et stor glas og hæld rigeligt med vand i. Lad dem stå i blød i 1-2 døgn.

  2. hæld vandet fra og kom chufaknoldene op i en foodprocessor og blend sammen med 500 ml. vand

  3. tag en skål frem og kom en si ovenpå. Hæld nu indholdet fra foodprocessoren op i sien. Der vil kun komme væske ned i skålen, og det der bliver tilbage i sien er pulpen. Dsv. blendet chufa, som skal bruges til chufacookies.

Chufacookies

  1. Kom alle ingredienserne op i en foodprocessor, og blend det hele godt sammen. (du skal bruge det chufapulp fra da du lavede chufamælken).

  2. form dejen til cookies, og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir

  3. bag dem i ovnen ved 190 grader i 35-40 min.

 

Billedresultat for instagram logo  Instagram: Papayaprinsessen



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *