chokolade-nøddesmør

chokolade-nøddesmør

Chokolade-nøddesmør ala Nutella

helt lige så godt som det lyder, eller måske bedre?… vurder selv. 🙂

Personligt elsker jeg nøddesmør, både peanut butter, mandelsmør, cashewsmør og især hasselnøddesmør. Hasselnøddesmør har lidt en smag af nutella, hvilket ikke er helt dårligt. I denne opskrift forvandler jeg stort set en omgang hasselnøddesmør til en efterligning af nutella. Dog kører vi her med naturlige og sunde ingredienser, og så den helt vegansk og indeholder kun sukkeret fra den mørke chokolade.

Lav simpelt alle slags nøddesmør selv:

Hvis du selv vil prøve dig frem med at lave alt dit nøddesmør selv, så det bare med at komme igang. Det er så utroligt simpelt du ikke drømmer om det.

Hvis du vil lave mandelsmør, gør du følgende: rister mandlerne i ovnen (200 grader ca. 7 min.). Blend dem i en foodprocessor i 5-10 minutter., og voila! Du har nu hjemmelavet mandelsmør.

Du kan altid mixe, fx mandler, cashew og hasselnødder i en, eller tilsætte smag eller ekstra sødme.

chokolade-nøddesmør

Hvad spises den sammen med?

med en ske…. ej bare for sjov… eller? 🙂

Det helt okay at dykke skeen ned i nøddesmøret og bare spise det, det trænger vi alle til engang imellem.

Jeg elsker at pifte mit havregrød-game op med chokolade-nøddesmør. Kom en klat (eller to) på din havregrød, det smager så dejligt.

Da chokolade-nøddesmør smager meget ala nutella, og har nogenlunde samme konsistens, så kan du spise det præcist, som du vil spise nutella. Fx på brød og toppet med bananskiver, det en supergod kombi.

chokolade-nøddesmør

Chokolade-nøddesmør opskrift:

chokolade-nøddesmør

Ingredienser

  • 2 dl. hasselnødder
  • 1/2 dl. mandler
  • 2 tsk. kakaopulver
  • 45 g. mørk chokolade
  • 1 tsk. kanel

Sådan gør du

  1. Rist nødderne i ovnen ved 200 grader i 5-8 minutter, det lidt forskelligt fra ovn til ovn. SÅ hold øje med dem, at de bliver gyldne men ikke brændte.

    Hvis du vil kan du nulre skallerne af på hasselnødderne bagefter, men det ikke nødvendigt.

  2. Kom nødderne i en foodprocessor, det er vigtigt det er en foodprocessor eller en stærk blender.

    Blend nødderne i 5-10 minutter, indtil de har fået en cremet og flydende konsistens.

  3. Smelt den mørke chokolade, fx i mikroovnen.

  4. Kom det smeltet chokolade, kakaopulver og kanel op i foodprocessoren, og blend det indtil det har fået en ensartet masse.

  5. Hæld nu nøddesmøren på glas.

    Nøddesmøren kan holde sig i lang tid, men bliver nok hurtigt spist. 🙂

Følg med på instagram: papayaprinsessen

Følg med på YouTube: Papayaprinsessen

papayaprinsessen

På udkig efter flere opskrifter i samme stil? kig med her:

Vi har endnu en udgave af en sund nutella her, denne gang med en lidt speciel ingrediens. Den er nemlig baseret på kidneybønner, som giver et godt proteinindhold.

Denne sunde nutella er uden tilsat sukker, men er bl.a. sødet på dadler. Selv elsker jeg denne sunde nutella.

Klik her for opskriften!

chokolade-nøddesmør



1 thought on “chokolade-nøddesmør”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *