Cashewdip med paprikasmag og peberfrugt

cashewdip

Dip til grøntsagsstænger og chips.

Dip på en sund måde. Denne cashewdip er baseret på cashewnødder og er en sund vegansk dip. Den egner sig godt til grøntsagsstænger, som fx gulerødder, agurk, tomat og peberfrugt. Du kan også dyppe chipsne fra denne måneds snackbox fra Snackmover i! Du kan finde nogle af mine opskrifter på snacks inde på snackmovers hjemmeside.

Dippen har en mild smag, da cashewnødderne har en mild smag. Dog er der tilført god smag fra peberfrugt, paprika og gærflager. Dippen kan også laves uden gærflager, hvis du ikke lige har det i dit køkken, dog bliver smagen lidt anderledes. På engelsk hedder gærflager “nutritional yeast”. Gærflagerne giver lidt en smag af ost, og er derfor med til at give dippen god smag.

Mangler du en dip til chipsne fra denne måneds snackbox?

That´s why i made this dip! Hvis du er typen der spiser chips sammen med en dip, så her er opskriften til dig. En sund dip til de sundere chips. På billedet ser du nogle af chipsne fra denne måneds snackbox (april). Det kan også anbefales at bruge dippen til aftensmaden og frokosten, fx går dippen godt sammen med en omelet.. nam.

cashewdip

Flere sunde dips? her er nogle:

cashewdip

Antal 1 portion

Ingredienser

  • 1 dl. cashewnødder
  • 1/2 tsk. paprika
  • 30 g. peberfrugt
  • 1 spsk. gærflager
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3/4 dl. havredrik næsten en hel dl.
  • evt. lidt frisk persille

Sådan gør du

  1. kom cashewnødderne i et glas og kom rigeligt med vand i. Lad cashewnødderne stå i blød i omkring 4-6 timer eller natten over. 

  2. derefter blendes alle ingredienserne sammen, smag evt. til om den fx skal have lidt mere citronsaft eller hvad det nu kunne værre.

  3. server fx dippen til chips, grøntsagstænger eller brød. 

Hvad synes du om opskriften?

Du er meget velkommen til, at skrive hvad du synes om opskriften, og send også gerne et billede af resultatet.

Billedresultat for instagram logo  Instagram: PapayaprinsessenSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *