Bananmuffins med kikærter – Vegansk og sund

Bananmuffins med kikærter

Muffins med protein! (naturligt protein)

Protein er meget fremhævet i medierne, og der er kæmpe fokus på det blandt folk der træner. Ja, protein er vigtig, det skal vi have gennem vores kost, lige som kulhydrater og fedt. Der findes “godt” fedt, “gode” kulhydrater, men findes der også “godt” protein og “usundt” protein? Vi har hørt rigeligt om usunde fedtstoffer og hvide kulhydrater, men man hører ikke den slags om proteiner, er det så fordi der ikke er en dårlig side? Jeg vil ønske, at jeg kunne give jer svaret, men det kan jeg dvs ikke, da jeg ikke kender til svaret.

Hvis du træner meget, så vil dit proteinindtag stige, men derfor burde man stadig ikke overdrive! Har på fornemmelsen, at mange tror hvis et produkt er tilsat protein, så er det “sundt”. Og det behøver overhovedet ikke at være rigtig, du kan lave “usund” mad og tilfører protein, men også “sund” mad og tilføre protein. Protein er altså ikke et eller andet magisk stof, som gør maden sund. Men det er dog vigtig at vi får vores proteiner, lige så vigtig som at vi får kulhydrater og fedt, husk det!

Kikærterne er proteinkilden: Der er intet proteinpulver i disse muffins men derimod kikærter, som er en vegetabilsk proteinkilde. Du kan som sådan ikke smage kikærterne, du får stadig en sød og velsmagende muffins, selvom at der er kikærter i.

Muffins til morgenmad?

Disse bananmuffins med kikærter er perfekte til mange måltider, fx… morgenmad!

Hehe ja, det er visse fordele ved at spise sundt! Du kan nyde en muffin (bananmuffins med kikærter) til morgenmad, og stadig få god og sund næring. Denne bananmuffin med kikærter er nemlig ikke fyldt med sukker og hvedemel, men indeholder nogle sundere ingredienser, som tager lettere på dit blodsukker. Proteinerne fra kikærterne er også med til at holde dig mæt længere, og gør sådan at kulhydraterne bliver optager langsommere.

Jeg spiste en muffin med nice cream (nice cream= blendet frossen banan med lidt kakaopulver og en skvat væske), frugt, rabarberkompot (få opskriften her) og lidt peanut butter. Det var så lækkert!

Bananmuffins med kikærter

er du interesseret i andre søde opskrifter med bønner i?

her kommer nogle andre søde opskrifter med bønner i. Så du både får noget sødt, men der er også godt med proteiner i, så du bliver mæt.

Bananmuffins med kikærter – opskrift:

Kikærte/bananmuffins

Ingredienser

 • 1 & 1/2 banan
 • 45 g. dadler hvis der er sten i dadlerne, så husk ALTID at fjerne dem
 • 1 dl. boghvedemel eller fx havregryn
 • 2 spsk. chiafrø
 • 6 spsk. vand
 • 240 g. kikærter (de er kogte og klar til brug)
 • 1 (95 g.) æble

Sådan gør du

Med brug af foodprocessor

 1. Bland chiafrø og vand sammen i en lille skål. Lad det stå i ti minutters tid, og rør rundt engang i mellem. Chiafrøene opsuger vandet, så det for en gele agtig konsistens. Dette er istedet for æg, så hvis du ikke har chiafrø, så kan du bruge ét æg istedet.

 2. Skær æblet ud i mindre stykker, du kan også evt. rive det, men det er ikke nødvendigt, da det bliver blendet i foodprocessoren.

 3. Kom alle ingredienserne i foodprocessoren og blend det godt sammen.

 4. smør ca. 8 muffrinsforme med lidt kokosolie, og kom derefter dejen i formene. (brug en muffinsbageplade eller papirsforme)

 5. bag dem ved 190 grader i ca. 30-40 min.

 6. Når de er afkølet kan muffinsne blive fjernet fra formene. 

Uden brug af maskiner

 1. Bland chiafrø og vand sammen i en lille skål. Lad det stå i ti minutters tid, og rør rundt engang i mellem. Chiafrøene opsuger vandet, så det for en gele agtig konsistens. Dette er istedet for æg, så hvis du ikke har chiafrø, så kan du bruge ét æg istedet.

 2. mos bananerne

 3. skær dadlerne ud så småt du kan

 4. mos kikærterne med en gaffel, hvis du har en stavblender kan det klart anbefales at bruge denne.

 5. riv æblet fint.

 6. Bland alle ingredienserne sammen i en skål.

 7. smør ca. 8 muffinsforme (brug en muffinsbageplade eller papirsforme) med lidt kokosolie, og kom derefter dejen i formene.

 8. bag dem ved 190 grader i ca. 30-40 min.

 9. Når de er afkølet kan muffinsne blive fjernet fra formene. 

 

Billedresultat for instagram logo  Instagram: Papayaprinsessen

 

 

 

Håber du kunne lide denne opskrift på bananmuffins med kikærter.
Håber du kunne lide denne opskrift på bananmuffins med kikærter.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *