Bagt og fyldt spaghetti-squash! – med ris, kikærter og grøntsager.

Spændende aftensmad som er super lækker! – Bagte og fyldt spaghetti-squash med bruneris, kikærter og grøntsager.

En super lækker aftensmad, og lidt anderledes end hvad man måske bleger at få. Og så er det super sundt, og smager dejligt, det er lækkert cremet! 🙂

Hvis man er hurtig, kan måltidet nok laves på 1 og 1/2 time. Da bagetiden i alt er 65 min. Så man skal måske sætte lidt ekstra tid af til at lave dette måltid.

Men den er faktisk i bund og grund ikke særlig besværlig at lave, så jeg synes absolut, at du burde prøve denne ret.

OBS. på billederne har jeg kun fotograferet en af de halv spaghetti-squash. Men der er altså to halve i alt 🙂 

Ingredienser

  • 1 spaghetti-squash
  • 3 dl. brune ris (ukogte)
  • 1 hvidløg
  • 3 forårsløg
  • 2 dl. frosne ærter
  • 220 g. broccoli
  • 240 (en dåse). g. kikærter
  • 50 g. spinat
  • 4 tsk. sojasovs
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 dl. peanuts

Sådan gør du

Spaghetti-squash

  1. Tænd ovnen på 200 grader.

  2. Flæk/skær spaghetti-squashen over i to på langs. OBS. den er mega hård, så det kræver en skarp kniv og en stærk arm. (fik min far til det, hehe). 

  3. Placer et stykke bagepapir på en bageplade, og læg de to halve spaghetti-squash oven på, og kom det så i ovnen. De skal have 45 min. 

    lav imens fyldet

  4. Når spaghetti-squashen er færdig, tages den ud af ovnen og køler lidt af. 

Fyldet:

  1. Kog 3 dl. brune ris i 6 dl. vand med lidt salt. Aflæs på pakken hvor lang tid de skal koge. Mine skulle koge i 35 min.

    imens risene koger, så ordnes grøntsagerne

  2. pres hvidløget i en hvidløgspresser.

  3. Skyld og hak forårsløgene.

  4. Varm en gryde op med lidt olivenolie i, og kom karry og basilikum ned i.

  5. Kom derefter hvidløget og forårsløgene der ned og svits det let.

  6. Vej broccolien af, skyld den og skær den i små stykker.

  7. Vask spinaten

  8. kom nu broccoli, spinat, frosne ærter, kikærter og sojasovs i gryden og rør rundt.

  9. når risene er kogte, så hældes de også i gryden

  10. De afkølede halve spaghetti-squash river/trevler du fyldet med en gaffel, og det bliver til "tråde". det er derfor den hedder en spaghetti-squash. Lad ca. 1/2 cm. af squashkødet værre, men ellers udhules hele squashen. Og det kommer i gryden og røres rundt. 

  11. Fyld nu fyldet fra gryden ned i de udhulede spaghetti-squash. Drys evt. med ost ovenpå. 

    Bages i ovnen i 20 min. (stadig ved 200 grader).

Vil hjertensgerne se jeres billeder, hvis i laver nogle af mine opskrifter! 🙂 og høre hvad i synes om opskrifterne.

Kh. Papayaprinsessen.

Instagram: Papayaprinsessen



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *