2 Supper til de kolde måneder + Rugbrødschips

Der er blevet efterspurgt opskrifter på supper, så her for i to opskrifter! 🙂

Det er jo også lige årstiden for supper. Nu når næsen drypper, og vi går og små hoster, så er en varm suppe noget der dur.

Supperne kan også nydes kolde, men jeg vil foretrække dem varme, da de godt kan ændre smag lidt når de bliver kolde.

Og så bliver i nødt til at prøve disse bagte rugbrødschips!! De er suveræne som snacks eller som tilbehør til supper! 🙂 Mums…

Udskriv

Blomkål/kartoffelsuppe

Antal 4 personer

Ingredienser

  • ca. 1 kg. kartofler
  • 1 lille blomkål
  • 1 løg
  • 1 fedhvidløg
  • kogende vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • salt
  • peber

Sådan gør du

Sådan gør du:

  1. Skræl alle kartoflerne og skær dem ud i mindre stykker.

  2. Skyld blomkålen og skær også den ud i mindre stykker.

  3. Hak løget og det fedhvidløg.

  4. Svits løgene på panden i noget olivenolie.

  5. kom derefter kartoflerne og blomkålen i.

  6. hæld kogende vand over så det dækker grøntsagerne.

  7. Lad det koge i ca. 20 min. Husk at røre rundt engang i mellem.

  8. tilsæt grøntsagsbouillonterningen og lad det koge en lille smule videre.

  9. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.

Tip til servering:

  1. Suppen kan serveres sammen med sprøde rugbrødschips som er bagt i ovnen og krydret. 

    Opskriften finder du lige dernede. ↓

Udskriv

Sprøde Rugbrødschips

Ingredienser

  • rugbrød
  • olivenolie
  • timian
  • basilikum

Sådan gør du

Sådan gør du:

  1. Skær rugbrødet i tynde skiver, dog ikke alt for tynde, for så bliver de bare helt brændte. OBS. Jeg bruger ikke et helt rugbrød, bare et par skiver

  2. Skær stykkerne over i halve, eller hvor små/store du nu ville have dem.

  3. pensel dem med olivenolie.

  4. drys med tørret timian og basilikum.

  5. Bag dem ved 200 g. i ca. 20 min. Hold evt. lidt øje med dem så de ikke bliver brændte.

Tip:

  1. Spis dem helst samme dag, for dagen efter mister de deres sprødhed, og bliver svære at tykke.

Udskriv

Græskarsuppe

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 800 g. græskar
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 2 fedhvidlæg
  • 1 tsk karry
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • lidt revet muskatnød
  • lidt under 1 liter bouillon (1 liter vand og 1 bouillonterning)

Sådan gør du

Sådan gør du:

  1. Vask græskaret grundigt, og skær det ud i mindre stykker.

  2. skral gulerødderne og skær dem ud i mindre stykker.

  3. hak løgne og svits dem i lidt olivenolie i en stor gryde.

  4. Kom nu alle krydderierne i gryden og svits dem let.

  5. Tilsæt derefter græskaret og gulerødderne, som er skåret i små stykker.

  6. Kom en bouillonterning i og tilsæt vand, men tilsæt ikke en hel liter, 

    da den så nok bliver for tynd, men man kan altid hælde lidt mere vand i når suppen er færdig, hvis den er blevet for tyk.

  7. Kog nu suppen i ca. 20 min. eller til når grøntsagerne er kogt møre. Stik en gaffel i et stykke græskar og vurder.

  8. Når suppen har kogt blender du den med en stavblender.

  9. Smag derefter til med lidt salt og peber.

Tip til servering:

  1. Server suppen med hjemmebagte boller eller sprøde rugbrødschips som er bagte og krydret. Kom også gerne en glat græsk yoghurt på eller soyafløde og drys med lidt kerner.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *