Morgenmadsboller med æble og gulerod – brug din pulp!

Godmorgen!

Her er en opskrift på boller, som ikke skal hæve, og som er rigtig nemme at lave.

Der er både frugt (æble) og grøntsag (gulerod) i. Derfor har de også en lidt sød smag, og er blødere i konsistensen end andre boller.

Start din morgen ud med disse boller, og så noget lækkert pålæg på! 🙂

Bollerne indeholder gode kerner og så intet mel! Så dig med glutenallergi kan sagtens guffe dem i dig også.

Da de kun skal have 30 min. i ovnen, så kan du sagtens nå at lave dem om morgenen.

Og brug din pulp! Har du lidt pulp stående i køleskabet? eller laver du også juice den morgen?, så brug din pulp i disse boller. Det er nemlig så ærgeligt at smide pulpen ud når man juicer. Pulp fra æblejuice eller revet æble?, begge ting kan benyttes her.

Udskriv

Morgenmadsboller med æble og gulerod

Ingredienser

  • 100 g. revet gulerod eller pulp fra juice
  • 100 g. revet æble eller pulp fra juice
  • 50 g. solsikkekerner
  • 60 g. hørfrø
  • 40 g. græskarkerner eller sesamfrø
  • 4 æg
  • 2 spsk. HUSK
  • et lille nip salt
  • Hvis dejen er for tyk: 1 dl. rismælk
  • 1 dl. rosiner - de kan undlades, hvis man ikke er glad for rosiner.

Sådan gør du

Sådan gør du:

  1. Riv æbler og gulerødder fint på et rivejern eller brug pulpen hvis du har lavet juice med æbler og gulerødder.

  2. Mal kernerne til mel i en kaffekværn. En foodprocessor kan også bruges til dette formål.

  3. Bland gulerod, æble, kerner, æg, husk og lidt salt godt sammen i en skål.

  4. Beklæd en bageplade med bagepapir og form derefter bollerne og placer dem på bagepapiret.

  5. Bag dem ved 170 grader i ca. 30 min.



1 thought on “Morgenmadsboller med æble og gulerod – brug din pulp!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *