Børnevenlig Gløgg! – En Sundere Jul 23. dec.

23. december!

Er det tid til at prøve noget nyt julemad, som er lidt sundere?

Så er det december, og vi er igang med min julekalender: En Sundere Jul! – uden gluten, raffineret sukker og mælk. juhu!

Hvor du for sunde alternativer til de traditionelle juleretter. Desuden er de fleste opskrifter også veganske.

Dagens opskrift er; Børnevenlig Gløgg!

//Ide til julehyggen= Et glas gløgg til hver og pebernødder, æbleskiver og konfekt //

Wow det er i morgen det er juleaften… derfor er det vidst også på tide med en opskrift på gløgg, og i dette tilfælde en uden alkohol og sukker og den er oven i købet rigtig nem at lave, og det tager ikke lang tid.

Jeg fik de erfarne voksne i huset til at smage, og ja den gik an 🙂 Den havde smagen af gløgg, og YES tænker man så bare, haha.

Denne gløgg kunne være en god ide at lave hvis der fx er børn i huset, eller du bare undgår alkohol.

Udskriv

Børnevenlig Gløgg uden sukker

Antal 4 glas

Ingredienser

  • 300 g. frosne solbær
  • 4-5 dl. æblemost
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 dl. rosiner
  • 1/2 dl. mandelsplitter

Sådan gør du

  1. Kog først solbærene sammen med æblemost og krydderierne, det koges indtil solbærene ca. er ud kogte 

  2. Tag en skål og en si, og si solbærsaften, så man kun for saften og ikke bærene. OBS. pres med en ske, så du får så meget saft som muligt. 

  3. Hæld saften tilbage i gryden og kom mandelsplitterne og rosiner i. Server når gløggen har den rigtige temperatur, dvs. sådan som du nu synes. 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *