Julenødder og Julesnacks- En Sundere Jul 14 dec.

          

14. december!

Er det tid til at prøve noget nyt julemad, som er lidt sundere?

Så her er julekalenderen “En Sundere Jul uden gluten, raffineret sukker og mælk”, hvor du for sunde alternativer til de traditionelle juleretter.

desuden er de fleste opskrifter også veganske.

I dag er opskriften: Julenødder og Julesnacks!

Nu er vi noget til de julesnacksne!

Dem som man lighe kan stille frem i en skål evt. ved siden af den hjemmelavede konfekt! Få opskrift på sund marcipan her!

Og så er disse æble- og klemmentinbåde med peanut butter og chokolade seriøst bare mums…!! Glæd jer!

Husk at der kommer juleopskrifter op hver dag fra 1-24. december!! Det bliver så godt!

   

Udskriv

Julenødder- dyppet i chokolade

Ingredienser

  • 80 g. mørk chokolade
  • 60 g. blandede nødder fx: mandler, cashewnødder, hasselnødder, pekannødder og valnødder
  • 1 klementin
  • 1/2 æble
  • peanutbutter

drys og pynt

  • julete
  • kokos
  • appelsinskal

Sådan gør du

Julenødder- dyppet i chokolade

  1. Smelt chokoladen over et vandbad. Obs. 80 g. chokolade er til både julenødder, æble og klemmentin, hvis du fx kun skal lave julenødder, så brug mindre chokolade.

  2. Tag en lille håndfuld nødder af gangen og kom dem ned i den flydende chokolade, og fisk nødderne op igen og læg dem på et stykke bagepapir.

  3. Drys nu med fx julete, appelsinskal eller kokos

  4. stil nødderne på køl, og de kan serveres når chokoladen er stivnet

Æblebåde med peanut butter og chokolade- Så godt!!

  1. Smelt chokoladen. Obs. 80 g. chokolade er til både julenødder, æble og klemmentin, hvis du fx kun skal lave julenødder, så brug mindre chokolade.

  2. Skær det halve æble ud i både

  3. Smør peanut butter på den ene side af alle æblebådene

  4. Hæld derefter chokolade over.

  5. Drys nu med fx julete, appelsinskal eller kokos, du kan også undlade det.

  6. stil dem på køl, og de kan serveres når chokoladen er stivnet

Klemmentin med peanut butter og chokolade

  1. Smelt chokoladen. Obs. 80 g. chokolade er til både julenødder, æble og klemmentin, hvis du fx kun skal lave julenødder, så brug mindre chokolade.

  2. Skral klemmentinen og pil den sådan så de er i både.

  3. Smør peanut butter på den ene side af alle klementinbådene

  4. Hæld derefter chokolade over

  5. stil dem på køl, og de kan serveres når chokoladen er stivnet

Vil hjertensgerne se jeres billeder, hvis i laver nogle af mine opskrifter! 🙂 og høre hvad i synes om opskrifterne.

Så tag eller send mig gerne jeres billeder.

Kh. Papayaprinsessen.

Instagram: Papayaprinsessen



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *