Juleboller! – En Sundere Jul 10 dec.

10. december!

Er det tid til at prøve noget nyt julemad, som er lidt sundere?

Så er det december, og vi er igang med min julekalender: En Sundere Jul! – uden gluten, raffineret sukker og mælk. juhu!

Hvor du for sunde alternativer til de traditionelle juleretter. Desuden er de fleste opskrifter også veganske.

Dagens opskrift er; Juleboller!

Nu er det jo kun jul en gang om året, og derfor går vi ALL IN på julemad!! Nam!

Så ikke noget med “normale” boller, nej nej det er juleboller! YES!

Hvis du skal skabe julestemning ved morgenbordet, så prøv disse juleboller af, de blev i hvert fald modtaget rigtig godt hjemme hos mig! 🙂

   

Udskriv

Juleboller

Ingredienser

  • 1 dl. quinoamel
  • 1 dl. kikærtemel
  • 1 dl. mandelmel
  • 1 dl. + 2 spsk. chufamel kan evt. erstattes af andet mel fx noget nøddemel eller boghvedemel
  • 1 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 1/2 tsk. tørgær
  • 2 dl. havredrik
  • 1/2 dl. husk
  • 2 1/2 dl. vand
  • 2 spsk. hørfrø
  • 1 1/2 dl. rosiner
  • 1 dl. valnødder
  • 4 dadler juicy dates
  • 4 tørrede figner

Sådan gør du

  1. 1/2 dl. husk og 2 1/2 dl. vand blandes sammen i en skål, og det begynder at gelere (husk opsuger vandet). 

  2. Hak valnødderne, dadler og fignerne

  3. mel, tørgær, hørfrø, rosiner, valnødder, dadler, figner og krydderier blandes sammen i en skål

  4. Varm havredrikken så den er lillefinger varm. Kom derefter blandingen af husk og havredrikken i skålen og rør dejen godt sammen, ælt evt. dejen. 

  5. Dejen stilles til hævning i omkring 2 timer

  6. Form dejen til boller og bag dem ved 200 grader i 20-25 min. 

Vil hjertensgerne se jeres billeder, hvis i laver nogle af mine opskrifter! 🙂 og høre hvad i synes om opskrifterne.

Så tag eller send mig gerne jeres billeder.

Kh. Papayaprinsessen.

Instagram: Papayaprinsessen



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *