Sundt Peberkagehus! – En Sundere Jul 16 dec.

   

16. december!

Er det tid til at prøve noget nyt julemad, som er lidt sundere?

Så er det december, og vi er igang med min julekalender: En Sundere Jul! – uden gluten, raffineret sukker og mælk. juhu!

Hvor du for sunde alternativer til de traditionelle juleretter. Desuden er de fleste opskrifter også veganske.

Dagens opskrift er; sundt peberkagehus!

   

Jeg er hel vild over dette kagehus!! YAhhh!! At det kunne stå og holde sammen og smage godt!! 🙂

Huset er lavet på sunde ingredienser og pyntet med sunde sager og samlet med mørk chokolade.

Vi bleger at lave samle et kagehus til jul, det har dog indtil været et købt og usundt et, men nu da jeg ikke spiser den slags mere, så må man jo finde på noget andet, og ja det har jeg så gjort.

Jeg synes sååå meget du burde give dette kagehus en change!! 🙂 Jeg synes at det er så fedt!

Udskriv

Ingredienser

  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. kakao
  • 7 spsk. glutenfritmel
  • 2 dl. havregryn som er blendet til mel
  • 1 dl. mandelmel
  • 1/2 dl. kokosmel
  • 1 spsk. husk
  • lidt under 1 dl. vand
  • 220 g. dadler (juicy dates)

Sådan gør du

  1. Bland husk og vandet sammen i en skål og lad det stå i et par minuter, indtil det har en gele ligende konsistens.

  2. i en anden skål blandes krydderierne og melet sammen.

  3. Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor. OBS. hvis du ikke har en foodprocessor, så prøv evt. at skære dadlerne ud i meget små stykker, og ælt dejen godt sammen med hænderne. Har dog ikke selv prøvet at gøre dette, da jeg bruger en foodprocessor.

  4. Dejen sættes på køl, og imens kan du klippe skabelonerne ud til kagehuset.

Skabelon - Billeder af skabelonerne nedenunder↓

  1. Huset består af: to sidder, to forsidder og to tage og så kan man evt. også lave en skorsten. 

  2. taget måler: længden er 17,5 cm og højden er 8,5 cm

  3. forsidden måler: længden er 10,5 cm, højden i midten er 12,5 cm. og højden ude fra kanten er 8 cm. 

  4. siden måler: længden er 16,6 cm, højden er 8,2 cm.

  5. Skær evt. vinduer og døre i huset.

  6. Dejen rulles ud, den skal ikke værre for tynd, da den skal kunne holde. OBS der ville nok værre en lille klump overskydende dej, jeg formede tre normale størrelses småkager af den overskydende dej. 

  7. Skær efter skabelonerne og skær selv vinduer og døre, hvis du ønsker det.

  8. bags ved 190 grader i 20-25 min.

  9. De skal værre helt nedkølet før du begynder at pynte

  10. pynt først alle stykkerne. Her bruger jeg smeltet mørk chokolade istedet for glasur. Når stykkerne er tørre, så kan huset samles, og der bruger jeg også smeltet chokolade. Put evt. chokoladen i en sprøjtepose, så er det lidt nemmere at styre. Du kan få inspiration til pynt af billederne. 

Vil hjertensgerne se jeres billeder, hvis i laver nogle af mine opskrifter! 🙂 og høre hvad i synes om opskrifterne.

Så tag eller send mig gerne jeres billeder.

Kh. Papayaprinsessen.

Instagram: Papayaprinsessen



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *