Linsepostej! – En Sundere Jul 19. dec.

Dagens opskrift er; Linsepostej!

Er det tid til at prøve noget nyt julemad, som er lidt sundere?

Så her er julekalenderen “En Sundere Jul uden gluten, raffineret sukker og mælk”, hvor du for sunde alternativer til de traditionelle juleretter.

desuden er de fleste opskrifter også veganske.

I dag er det et alternativ til flæskestegen, eller endnu en ret til julefrokosten.

Som tilbehør kan du fx lave denne julesalat↑

Denne opskrift er til alle jer grøntsagselskere og vegetarer/veganerer og så jaa til alle jer der måske vil prøve noget nyt julemad eller bare er på udkig efter hvad dagens aftensmad skal værre. 🙂

Denne postej kan være et alternativ til flæskestegen og andre retter til fx julefrokosten.

Jeg ved godt, at det sidste mange folk vil lave om på er julemaden, men som man ændre livstil og spisevaner, så finder man også ud af, at de gamle jueltraditioner (mad) måske skal ændres lidt. Og det skal ligesiges bare fordi det ikke er brunkartofler, brunsovs og flæskesteg, så kan det altså godt smage som jul.

Jeg vi dog kraftigt anbefale at man prøve at lave julemaden før selve juleaften, hvis man bevæger sig ud og prøver noget nyt.

 

Udskriv

Linsepostej

OBS. Jeg har skrevet jordskokke/selleri/kartofler, da man kan bruge alle tre, du kan evt. lave et mix af de tre grøntsager.

Antal 1 postej

Ingredienser

  • 300 g. jordskokke/selleri/kartofler
  • 200 g. champingoner
  • 1 fedhvidløg
  • 3 forårsløg
  • 1 dl. røde linser
  • 1 dl. quinoa
  • 3 1/2 dl. vand
  • 1 1/2 dl. valnødder
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 æble
  • 4 spsk. havregryn
  • 2 spsk. sojasovs

Sådan gør du

  1. Kog 1 dl. linser og 1 dl. quinoa sammen med 3 1/2 dl. vand i ca. 20 min.

  2. Hak forårsløgene og pres det fedhvidløg

  3. Varm en pande op med olie og svits løgene og krydderierne heri.

  4. Hak champignonerne og riv jordskokker/selleri/kartoflerne 

  5. Kom havregryn, 1/2 æble skåret i små tern, hakkede valnødder og sojasovs på panden også.

  6. derefter tilsættes de resterende ingredienser, som er: de revet jordskokke/selleri/kartofler, champingoner, quinoa og linser

  7. Brug evt. en rugbrødsform og kom bagepapir deri, og hæld derefter indholdet fra panden ned i formen.

  8. Bag postejen i ca. 50 min. ved 220 g.

Vil hjertensgerne se jeres billeder, hvis i laver nogle af mine opskrifter! 🙂 og høre hvad i synes om opskrifterne.

Så tag eller send mig gerne jeres billeder.

Kh. Papayaprinsessen.

Instagram: Papayaprinsessen

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *