Rødbedehummus og Persillehummus – to slags hummus!

rødbedehummus og persillehummus

2 opskrifter på hummus!

Rødbedehummus og persillehummus – Vi kender og elsker den traditionelle hummus, men hvad med at prøve hummus med et tvist? Her får du to opskrifter på hummus; en rødbedehummus og en persillehummus. De har den samme grundopskrift, men har så fået et lille tvist. Hummus er nemt og meget billigt at lave selv, jeg kan derfor stærkt anbefale at du laver det selv. Det er billigere, du slipper for tilsætningstoffer, og ja så det hjemmelavet, og det er bare skønt! Du kan også sætte dit helt eget præg på din hjemmelavede hummus. Jeg har fx gjort disse to hummuser (rødbedehummus og persillehummus) endnu mere spændende.

Hvad skal jeg spise sammen med min hummus?

Hummus er mest til frokost, aftensmad og snack, så her kommer jeg med nogle ideer til hvad hummus går godt sammen med;

Før du starter! – How to: kikærter

Hvis du aldrig har brugt kikærter før, så ved du måske ikke helt hvordan de skal håndteres. Det nemmeste at bruge er kikærter fra dåse eller karton, som allerede er kogt osv. De er nemlig helt klar til brug. Du kan også købe tørrede kikærter, som du selv skal ordne. De skal stå i blød i ca. 12 timer og derefter hældes vandet fra og de skyldes, så skal de koges i omkring 1 time. Først derefter er de klar til at spise. Det er derfor en lidt længere process. Hvis man har tid, så kan man sagtens selv “ordne” sine kikærter.

rødbedehummus og persillehummus

Rødbedehummus

rødbedehummus

Ingredienser

  • 240 g. kikærter 1 dåse
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. tahin
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • 1 stk. hvidløgsfed
  • et drys salt gerne havsalt
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 dl. vand
  • 1 lille rødbede rå rødbede

Sådan gør du

  1. pil hvidløgs fedet 

  2. skral rødbeden og skær den ud i et par skiver

  3. kom alle ingredienserne op i en foodprocessor og blend det indtil det har en ensartet konsistens. 

rødbedehummus og persillehummus

Persillehummus

Persillehummus

Ingredienser

  • 240 g. kikærter 1 dåse
  • 1 spsk. oliven olie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. tahin
  • 1 stk. hvidløgsfed
  • lidt salt gerne havsalt
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1-2 håndfulde frisk persille
  • 1/2 dl. vand

Sådan gør du

  1. pil hvidløgsfedet

  2. pluk persillen og skyld det

  3. kom alle ingredienserne op i en foodprocessor og blend det indtil det har en ensartet konsistens. 

Hvad synes du om opskriften..?

Vil meget gerne høre fra jer hvis i laver nogle af mine opskrifter, og høre hvad i synes om dem.

Så tag eller send mig gerne jeres billeder, vil blive glad for at se.

Kh. Papayaprinsessen.

Billedresultat for instagram logo  Instagram: Papayaprinsessen

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *